9 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Srbija: Volilna prevara z napako

V mestu Vranje, ki na skrajnem jugu Srbije meji s Kosovom, je na parlamentarnih volitvah preteklo nedeljo tretje mesto osvojila stranka Vojvodinskih Madžarov. Ta rezultat je nenavaden zaradi tega, ker po izjavah domačinov v Vranju in okolici že vsaj četrt stoletja »niso videli Madžara«.

Misterij tega glasovanja so hitro razkrili, vseh 1265 glasov za madžarsko stranko je bilo oddanih na istem volišču v naselju na obrobju Vranja. Enako število glasov pa je bilo na istem volišču oddanih na listi za lokalne volitve za stranko Srbska desnica. Po vsem sodeč je stranka Srbska desnica podkupila volivce v omenjenem naselju, naj na volitvah obkroži stranko pod zaporedno številko štiri (Srbsko desnico) na listi za lokalne volitve. Volivci so vestno izpolnili nalogo, še preveč, za vsak slučaj so obkrožili tudi stranko pod zaporedno številko štiri na lističu za parlamentarne volitve, na tem mestu pa se je nahajala stranka vojvodinskih Madžarov.

Rezultat je razumljivo sprožil veliko smeha. Predstavnik stranke Vojvodinskih Madžarov je dejal, da tako dobrega rezultata niso dosegli niti v Subotici, ki leži na madžarski meji. Iz Narodne stranke so sporočili, da nameravajo vložiti predlog za odprtje madžarskega konzulata v Vranju, na spletnem omrežju pa je nek uporabnik zapisal, da mu je bolj všeč Velika Madžarska do Vranja, kot Velika Albanija do Beograda.

Zadnje novice

Sorodne vsebine