19.7 C
Ljubljana
četrtek, 8 junija, 2023

Sprevrženo do konca: podmladek švedske liberalne stranke bi legaliziral incest in nekrofilijo!

Liberala ungdomsförbundet, podmladek švedske stranke Liberalerna, je dokazal, da je popolnoma izgubil kompas. Njegova predstavnica se je namreč zavzela za odpravo zakonov, temelječih na morali, in legalizacijo nekrofilije ter incesta. Tako so vložili predlog za legalizacijo spolnega odnosa s privolitvijo. Vplivni član stranke se je odzval kritično in podmladek med drugim vprašal, če se na njihovi lestvici 100 najbolj pomembnih težav, s katerimi se sooča družba, nahaja tudi seks z nilskimi konji.

Podmladek Liberala ungdomsförbundet švedske stranke Liberalerna je vložil predlog, ki bi legaliziral nekrofilijo in incest. V podmladku so pojasnili, da spolne prakse, ki so dojete kot nenavadne in ogabne, še ne bi smele biti tudi nelegalne. Posledično si želijo legalizirati spolni odnos med sorojencema, starejšima od 15 let, ki v to privolita, in spolni odnos s truplom v primeru, da je oseba pred smrtjo podala pisno dovoljenje za to. Predstavnica podmladka Cecila Johnsson je povedala: “Na splošno ne maramo zakonov morale in trenutna zakonodaja nikogar ne ščiti. Smo podmladek in želimo iti korak naprej. Razumem, da je to lahko dojeto kot nenavadno in ogabno, a zakonodaja ne sme temeljiti na ogabnosti.” Podmladek je podporo nekrofiliji in incestu izglasoval na svojem srečanju pred tremi leti, je poročal Daily Mail.

Predvidevajo, da bodo ljudje pred svojo smrtjo dali pisno soglasje, da se lahko spolno občuje z njihovimi trupli?!
Za sorojenca je Johnssonova takrat pojasnila, da bi morala biti stara 15 let ali več, preden bi lahko podala soglasje k spolnemu odnosu, v primeru trupla pa predvideva, da bi človek pred svojo smrtjo podal pisno soglasje o tem, da se lahko občuje z njegovim truplom: “Morala bi biti vaša odločitev, kaj se dogaja z vašim truplom potem, ko umrete, in če s zgodi, da želite, da so vaši ostanki podarjeni muzeju ali pa znanosti, ali pa če želite, da nekdo spi z vami, bi to moralo biti v redu.”

Tudi stranka se je distancirala od pobude podmladka, kritičen tudi vplivni član 
Tiskovna predstavnica stranke je za medije takrat povedala, da stranka pri tem ni podpirala podmladka in je želela, da nekrofilija in incest ostaneta nelegalna. Na vse to se je kritično odzval tudi nekdanji poslanec Carl B. Hamilton iz stranke Liberalerna: “Podmladek se zelo osredotoča na publiciteto, a komaj kaj na težave, ki odločajo o naši, o švedski prihodnosti. Saj razumete, da se ljudje posmehujejo vašemu liberalizmu, vi idioti?” Ob tem jih je povprašal še: “In kateri izzivi, s katerimi se sooča družba, so še na top 100 lestvici stockholmskega liberalnega podmladka? Seks z nilskimi konji?”

J. Ž./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine