14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Soustanovitelj Greenpeaca globalno segrevanje označil za največjo prevaro v zgodovini

Soustanovitelj naravovarstvene organizacije Greenpeace Patrick Moore je delo ostalih sodobnih naravovarstvenih organizacij, ki opozarjajo na globalno segrevanje planeta, označil za največjo “prevaro v zgodovini”, pri tem pa njihovo propagandno orodje označil širjenje “strahu in krivde”.

“Klimatska katastrofa je čista kampanja strahu – strahu in krivde,” je eden izmed soustanoviteljev nevladne naravovarstvene organizacije Greenpeace Patrick Moore dejal za Breitbart radio. Delovanje sodobnih organizacij je označil za strupeno mešanico ideologije, politike in religije.

“Otroke strašijo in posiljujejo z mišljenjem, da bo svet doživel svoj konec v desetih letih,” je dejal in dodal, da za to politiko stojijo centri moči, katere bi bilo potrebno najti in izpostaviti.

Naravovarstvena ideologija v rokah politike
Moore je pojasnil, da kopičenje ogljikovega dioksida ni zgolj slabo. “Co2 je hrana za življenje, ni samo onesnaževalec,” je dejal in dodal, da raven ogljikovega dioksida v zemeljski atmosferi pada že od ledene dobe dalje, tega pa je komaj dovolj za vse življenje na planetu.

Ustanovitelj ene prvih naravovarstvenih organizacij je izpostavil, da so pred 50 leti organizirali zaradi protesta proti jedrski oboroževalni vojni, danes pa so te politično orodje v rokah politike in se pri tem naslonil na okoljevarstveni dokument ameriških demokratov “Green New Deal”, ki je po njegovem bedast politični dokument.

C. Š./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine