19 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Šokantno: džihadistični terorist, ki je konec novembra lani moril v Londonu, dobil skoraj pol milijona funtov pomoči!!

Spletni portal Jihad Watch je sporočil nove šokantne podrobnosti o morilcu z londonskega mostu. Terorist Usman Khan, ki je likvidiral dva nedolžna človeka, več ljudi pa ranil, je namreč v preteklih letih dobil najmanj 350 tisoč britanskih funtov finančne pomoči.

 

Kot je znano, je policija Khana 29. novembra lani, ko je izvajal napade, likvidirala. Leta 2008 je javnosti dopovedoval, da ni nevaren, štiri leta kasneje pa so ga zaradi teroristične dejavnosti aretirali in obsodili. Predčasno je bil iz zapora izpuščen decembra 2018. Konec lanskega novembra pa je v Londonu moril z nožem.

Od kod omenjena pomoč? Khan naj bi jo namreč dobil kot obtoženec na sodišču in sicer za zastopanje na sodišču ter za pokritje stroškov odvetnikov. Dobil je tudi dodatnih 12 tisoč funtov, da se je lahko uspešno pritožil na obsodbo iz leta 2012. V zaporu bi moral sicer ostati najmanj osem let, vendar so ga izpustili predčasno. Britanski davkoplačevalci so torej obilno financirali terorista, ki je bil sicer rojen v pakistanski družini v Veliki Britaniji, a se je že kot mladoleten zelo radikaliziral.

Zadnje novice

Sorodne vsebine