12.5 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

ŠOK V BRUSLJU! Evropsko skupino Alde, kjer je Marjan Šarec, financiral zastrupljevalec ljudi Monsanto. Med financerji tudi »Miki Miška« iz Walta Disneya!

Se spomnite razburjenja pred petimi leti, ko je prišlo na dan, da je Ivo Vajgl (poleg Lojzeta Peterleta in Jelka Kacina) v evropskem parlamentu glasoval, da lahko mednarodna korporacija Monsanto v Evropo pripelje še eno vrsto gensko spremenjene koruze? No, zdaj je jasno zakaj. Monsanto, ki ga je prevzel Bayer, je sponzor njegove politične skupine Alde.

Zadnje novice, ki prihajajo iz Francije, razkrivajo, da je bil Monsanto eden od sponzorjev skupine Alde, stranke v Evropskem parlamentu in stranke, katere polnopravna članica je postala LMŠ, stranka Marjana Šarca, novembra lani. In zanimivo. Kongres Aldeja v Madridu, na katerem so medse sprejeli LMŠ, je med drugim financiralo podjetje Bayer, ki je leta 2016 kupil Mosanto (ameriški proizvajalec semen in pesticidov). No, med sponzorji Aldeja so sicer še Walt Disney, Google in Microsoft.

Odkritje je največ prahu dvignilo v Franciji, kjer je družba Monsanto (zdaj v okviru Bayerja) zelo osovražena. In prav zaradi tega je predsednik Aldeja Hans van Baalen v sredo dejal, da zasebna podjetja ne bodo več sponzorirala njihovih dogodkov. Alde namreč v naslednjem sklicu parlamenta računa na stranko Emmanuela Macrona, odkritje pa mu na volitvah utegne škoditi.

Francoski mediji sicer poročajo, da so podjetja Aldeju v tem sklicu Evropskega parlamenta »podarila« nekaj manj kot pol milijona evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine