26.1 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Slovenska lesarska industrija prihodnji teden po posle v ZDA

Slovenska pohištvena in lesarska podjetja se bodo v ponedeljek podala na petdnevno gospodarsko delegacijo v ZDA. Ameriški trg predstavlja za slovenske lesne produkte potencialno pomemben izvozni trg, so ob tej priložnosti poudarili na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS).

Trenutna situacija v ZDA je naklonjena ponovni oživitvi in širitvi izvoza pohištva in opreme tako za individualne kupce kot tudi za potrebe javnih objektov, kot so ustanove in hoteli, poudarjajo na GZS. Dobro podlago so podjetja nastavila že z lanskim obiskom, ki je že ustvaril določene kontakte in začetke poslovanja, so dodali.

Cilj letošnjega obiska je utrditev osnove za okrepitev izvoza slovenskih podjetij v ZDA v prihodnjih letih. Ciljni segmenti ameriškega trga so oprema interierjev, pisarniško pohištvo, dizajn pohištvo in (pol)produkti za pohištveno industrijo, ciljni segmenti poslovnih kontaktov pa arhitekti, oblikovalski oz. arhitekturni biroji, upravljalci nepremičnin, investitorji, agenti in drugi.

Delegacija bo obiskala New York kot enega glavnih centrov poslovnega dogajanja v ZDA ter Cleveland in Pittsburgh, kjer je prisotna močna slovenska skupnost, ki daje odlično podlago za širjenje poslovanja v ZDA. Prav tako se bodo predstavniki slovenskih podjetij in institucij udeležili enega pomembnejših pohištvenih sejmov v ZDA, ICFF v New Yorku, kjer se bodo neposredno seznanili s trendi na področju pohištva v ZDA.

Delegacije se bodo udeležili predstavniki podjetij Donar, Lina design, Ceta, Mizarstvo Florjančič, Mizarstvo Potočnik, Lesna vrata ter CBD. Z njimi bodo predstavniki GZS in lesarskega grozda.

Delegacijo organizirata lesarski grozd in GZS v sodelovanju z javno agencijo Spirit in ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo.

V pripravi in izvedbi obiska aktivno sodelujejo tudi slovensko veleposlaništvo v Washingtonu, stalno predstavništvo Slovenije pri OZN, generalni konzulat v Clevelandu, častna konzula v New Yorku in Pittsburghu ter Slovensko-ameriški poslovni klub iz Clevelanda.

Zadnje novice

Sorodne vsebine