21.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Skrivnostno izginotje najstnice v Vatikanu pred več kot 30 leti buri duhove: Ob preiskavi naleteli na tisoče kosti nejasnega izvora

Izginotje najstnice Emanuele Orlandi v Vatikanu pred več kot tridesetimi leti še vedno buri duhove. Preiskovalci so namreč med njenim iskanjem naleteli na tisoče kosti nejasnega izvora. Ob tem se marsikdo sprašuje, če bo DNK analiza vendarle odkrila, da kosti pripadajo izginuli najstnici.

 

Emanuela je skupaj z družino živela znotraj vatikanskih zidov, saj je bil njen oče ugleden vatikanski uradnik. Družina je doživela pravi šok, ko je poleti 1983 ugotovila, da je dekle izginilo na poti iz glasbene šole. Kljub temu, da je deklica izginila pred tridesetimi leti, jo ta neutrudno išče še danes.

Mnogo je teorij, kaj naj bi se zgodilo z deklico. Ker pa so vseskozi prisotni sumi, da naj bi Vatikan prekrival podatke, je primer toliko bolj skrivnosten in zapleten. Lansko poletje je namreč družina prejela anonimno pismo v katerem je bilo napisano, da so ostanki Emanule zakopani v grobnicah princes Sophie von Hohenlohe in Charlotte Federice Mecklenburške.

Ko so grobnici princesi odprli so bili presenečeni. Brat Emanuele Pietro Orlandi je po poročanju Ruptly povedal, da tam ni bilo absolutno ničesar. “Grob je popolnoma prazen.  Šli so do drugega groba poleg, sarkofaga, ki ga je bilo lažje odpreti. Potrebno je bilo samo dvigniti pokrov. To naj bi bil grob druge princese, vendar tudi tu ni bilo ničesar.”

Foto: Twitter

Niso znali povedati, kam so bile kosti premeščene
Glede odsotnosti okostij princes so iz Vatikana sporočili, da so bili ostanki najverjetneje premeščeni tekom obnovitvenih del v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja. Ob tem pa niso navedli, kam naj bi bile kosti premeščene. Kljub temu preiskava na pokopališču le ni bila zaman, saj so odkrili ogromno kosti. DNK analiza bo pokazala komu kosti pripadajo in koliko so stare. Kosti, katerih večina je polomljena, bodo sedaj morali razvrstiti na podlagi starosti in jih analizirati, da bodo ugotovili, kako so se v kostnici znašle novejše kosti.

Foto: Facebook

Tekom neuspešnega iskanja deklice so se sprožila ugibanja, da naj bi bili v izginotje vpleteni posamezniki iz papeževih krogov ali pa celo mednarodni teroristi. Po besedah Pietra naj bi se po izginotju deklice na njihovem domu pojavil tudi tedanji papež Janez Pavel II, ki je povedal, da obstajata nacionalni terorizem in mednarodni terorizem, ob tem pa dodal, da Emanuelin primer predstavlja primer mednarodnega terorizma.

Hana Murn

Zadnje novice

Sorodne vsebine