9.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Škandalozno: »Najvišji predstavniki vlade RS Makedonije s klofutami do svojega kabineta«

Artan Grubi, z klofutami pregnal Dragana Raškovskega, generalnega sekretarja Vlade iz njegovega dobro urejenega kabineta. Dan se če niti ni prevesil v dopoldan pa so že elektronski mediji in ostali novičarski portali polni novic o obračunavanju v novi (stari) Vladi RS Makedonije. Pa ne med uradniki ali ostalim administrativnim osebjem .Ampak ned »velikimi« ribami. Najvišje kotirajoči med etničnimi Albanci in takoj za Zaevim, Artan Grubi, v Vladi kot vice premier z največ pooblastili je z klofutami ter temu primernem besednjaku (verjetno podprt z kletvicami v materinem jeziku) nagnal Dragija Raškovskega, generalnega sekretarja, dosedanjega in v nadaljevanju, iz njegove, dotedanje pisarne.

 

Kot navaja neuradni vir blizu večer.mk, se je izvedelo da se zgodil fizični obračun med vice premierjem Artanom Grubijem in sekretarjem Vlade Dragijem Raškovskim.

Nestrpnost in napetost v odnosih med tema dvema bi naj bila prisotna že od začetka nove vlade ko je Grubi postal prvi namestnik( po sovjetskem vzoru)premierja Zaeva, ko se je ta vselil v urejen in pripravljen kabinet v katerega je prej domoval in služboval prav ta razvpiti Raškovski znan po nečednosti iz afere z mednarodnim predznakom. Raškovski bi naj negodoval nad takšno odločitvijo, toda brez uspeha.

Artan Grubi

Napetost bi naj dosegla vrhunec včeraj ko Raškovski naj ne bi hotel predati vse ključe kabineta, pomožnih prostorov in od kabinetskega trezorja. Pri tem bi naj nastalo kar glasno prerekanje, povišane glasove, zmerjanje, ki bi po neuradnih informacijah iz vladnih krogov prineslo »nagrado« v obliki dveh do treh udarcev, ki jih je namestnik premierja namenil in »uspešno« plasiral v predelu glave in vratu Raškovskega, ki pa tega »darila« seveda ni pričakoval. Kasneje naj bi jih nekdo v bližini ločil, Raškovski pa bi naj preko uslužbenca sekretariata poslal manjkajoče ključe od kabineta v katerega sedaj ponosno sedi prvi namestnik Artan Grubi, do včeraj ustvarjalno gnezdo Raškovskega. Taistemu Raškovskemu pa Vlada sedaj pospešeno išče delovni prostor za njegovo tako pomembno delo.

Viri navajajo, da Artanu Grubiju to ni prvi incident v katerega je vpleten ali da ga je celo izzval. Prvič pa se je baje zgodilo da od 90 letih do danes, da prostore Generalnega sekretariata zasede vice premier. Prostori Generalnega sekretariata bi naj bili vedno dovolj blizu Vladnega predsednika, dejansko v istem stolpiču. Sedaj bo Raškovski umaknjen iz neposredne bližine in bo potreboval fizično dnevno premagovati določeno razdaljo kar se bo verjetno poznalo tudi na kilogrami, v primerjavi z Grubijem, ki je fizično natreniran in karseda »fit«.

To da je pri menjavah vladnih garnitur praksa da se kabineti opremljajo po okusu tam delujočega ministra ali drugega visokega vladnega uradnika, normalno drži, ni pa normalno da za dosego bolj ugodne pozicije si pomagaš z določenimi »ročnimi« spretnostmi za dosego fotelja, fikusa in dobrega razgleda.

Ja prakse ki so nekje domače nekje povsem tuje, dobivajo v RS Makedoniji ob uspešni in nacionalno in emocionalno »uravnoteženi« tendersko grabežljivi in predvsem servilni vladi pridobivajo novo alinejo v morebitnih in bodočih servilno marionetnih vladah do strank, ki jo tvorijo in do držav podpornic v neposredni politični okolici, seveda tudi v mentalno sorodnih okoljih.

Politični in vedenjski avtogol Vlade RS Makedonije, ki bi ga morale vrteti vse trač i tudi resne novičarske postaje .

Uspešno, za znoreti, kaj ne?

Zadnje novice

Sorodne vsebine