22.8 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Silaki s fizično silo izgnali televizijsko ekipo iz naselja

Svetovna globalistična kabala in z njo povezani mediji v zadnjem času na veliko poročajo o »napredku«, ki naj bi ga dosegla Makedonija oziroma po novem Severna Makedonija. Globalisti so veliki podporniki koalicije »reformiranih« bivših komunistov (socialdemokratske stranke SDSM) ter stranke albanske manjšine DUI. Ta koalicija pospešeno spreminja Makedonijo po meri globalistov na škodo avtohtonega makedonskega življa.

Realnost Makedonije pa je precej manj bleščeča kot jo kaže globalistična propaganda. Na uredništvo Demokracije smo dobili video iz Makedonije, ki prikazuje makedonsko vsakdanjost pod vladavino »progresivcev«. Gre za mešanico političnega nasilja, korupcije, kriminala in groženj medijem.

V torek je ekipa televizijske hiše TV21 obiskala naselje Aračinovo. Gre za največje naselje v istoimenski občini, ki zajema severna predmestja in vasi na obrobju Skopja. Naselje je devetdeset odstotno albansko, med albansko oboroženo vstajo 2001 je bilo prizorišče spopadov med albanskimi uporniki in makedonskimi varnostnimi silami. Po besedah našega vira iz Makedonije, je Aračinovo področje, kamor makedonska policija nima vstopa in v njemu vlada kriminal, gre za veliko tihotapsko središče, glavni trgovski artikel pa so mamila. Lokalna oblast je zlizana z kriminalci, za običajno prebivalstvo pa ne stori praktično nič. Ljudje se pritožujejo zaradi razpadajoče infrastrukture, še posebno zaradi problemov z vodno oskrbo in odplakami. Kmalu potem, ko se je ekipa TV21 pojavila v naselju in pobrala prve izjave občanov, so jo prestregli štirje silaki in jim zagrozili, naj izbrišejo posneti material. Nato so ekipo pod grožnjo odpeljali v prostore občine, jih namestili v temno sobo in od njih spet zahtevali, naj izbrišejo posneto. Končno jo jih naložili v avto in odpeljali v Skopje, kjer so jih izpustili.

Naš vir pravi, da je Aračinovo vzorčni primer »nove Makedonije«. Kot večina naselij z albansko večino, je volil največjo albansko stranko DUI. SDSM je sklenila politično zvezo z DUI, ker je le na ta način lahko prevagala nad desno nacionalno stranko VMRO. Vendar pa začenja zdaj SDSM spodnašati DUI in to na njenem torišču. Povezala se je z mladimi, nenačelnimi, brezobzirnimi politiki albanskega porekla, ki imajo povezave tudi s kriminalom in raznimi koruptivnimi elementi v albanski skupnosti. Ta povezava je začela odnašati volivce tradicionalni albanski stranki DUI in prevzemati oblast v nekaterih naseljih. Aračinovo je takšen primer, pravi naš vir, ko so lokalni albanski politiki zapustili DUI, se povezali s SDSM in izvolili za županjo Milkie Halimi, kot primer »nove, moderne, urbane Albanke«, ki pa predvsem nastopa kot kulisa, za katero se skrivata politična korupcija in kriminal. DUI to zajedanje svoje volilne baze trpi zaradi bojazni, da bi z razpadom koalicije na oblast prišla spet VMRO, SDSM s svojimi novimi albanskimi zavezniki pa ta strah brez sramu izkorišča. Tudi primer z televizijsko ekipo TV21 spada v »notranji spopad«, ki se kuha med SDSM in DUI. Televizija TV21 je blizu DUI, torej so delali negativen prispevek o svojem nezvestem koalicijskem partnerju, le ta pa je televizijsko ekipo »brcnil« s svojega območja.  

Video https://www.facebook.com/watch/?v=796532677368734

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine