14.5 C
Ljubljana
sreda, 12 junija, 2024

Se zaslužni papež Benedikt XVI. poslavlja? Tole je zapisal papež Frančišek

Piše: Blagovest.si

Papež Benedikt XVI. je zelo bolan, je danes sporočil papež Frančišek ob koncu splošne avdience v Vatikanu. Vernike je prosil za posebno molitev za 95-letnega zaslužnega papeža in ga nato obiskal v vatikanskem samostanu, kjer živi od odstopa pred devetimi leti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Spomnite se ga, zelo je bolan, in prosite Gospoda, naj ga tolaži in podpira vse do konca,” je dejal Frančišek ob koncu splošne avdience v Vatikanu, podrobnosti o njegovem zdravstvenem stanju pa ni navedel.

Podrobnosti ni sporočil niti tiskovni predstavnik Vatikana Matteo Bruni, ki je potrdil, da se je Benediktu XVI. v zadnjih urah zaradi visoke starosti stanje poslabšalo. Dodal je, da je njegovo stanje “trenutno pod nadzorom” in da ga zdravniki nenehno spremljajo, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Povedal je tudi, da ga je po koncu splošne avdience papež Frančišek obiskal v samostanu Matere Cerkve. “Pridružujemo se mu v molitvi za zaslužnega papeža,” je dodal.

Na Bavarskem rojeni zaslužni papež Benedikt XVI., ki se je pred izvolitvijo za papeža imenoval Joseph Ratzinger, od svojega odstopa leta 2013 živi v relativni osami v vatikanskem samostanu. Že več mesecev je znano, da je fizično šibak in da komaj govori.

Več preberite TUKAJ

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine