23.4 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Samo na Švedskem: Islamista zdravstveno oskrbeli, nato se je vrnil na bojišče Islamske države!

Mediji razkrivajo vse več bizarnih zgodb iz Švedske. Borec Islamske države se je vrnil na Švedsko po medicinsko oskrbo, nato pa so mu dovolili, da se poda nazaj na bojišče.

Aktualen primer, ki polni svetovne medije, zagotovo spada med švedske “cvetke” leta. V javnost je prišla informacija, da so na Švedskem gostili borca Islamske države, ki se je prišel tja zdravit zaradi bojnih ran, nato pa se je “okrepčan” vrnil v vojno proti Zahodu.

Gre za 28- letnega Khaleda Shahadeha, džihadista, ki se je bojeval v Siriji na strani ISIS in bil poškodovan v ramo. Ko se je vrnil na Švedsko, ga je tam oskrbel švedski zdravstveni sistem, piše Breitbart.

Vodja švedske zveze za medicino in etiko Tomas Linden je primer komentiral z naslednjimi besedami: “zdravstveno oskrbo nudimo revnim in bogatim, morilcem in drugim kriminalcem.” Pri tem je dodal, da zdravstvena oskrba ne sme biti del represivno-kaznovalnega aparata države. Mož ima prav, toda kaj so počeli švedski varnostni organi, da so dopustili kaj tako ogrožujočega za splošno varnost.

Na Švedsko se je po podatkih švedskih obveščevalnih organov vrnilo kar 150 džihadistov.

C. Š./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine