14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Salvini kritičen do Šefčovičeve zaskrbljenosti zaradi političnih razmer v Italiji

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je bil danes kritičen do podpredsednika Evropske komisije Maroša Šefčoviča, ki je izrazil zaskrbljenost zaradi političnih razmer v Italiji, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

“Večkrat sem bil v Italiji in bil vedno znova navdušen, kako proevropska je. Poskrbeti moramo, da bo v prihodnosti znova postala proevropska članica skupine G7,” je povedal Šefčovič po poročanju medijev.

Predsednik italijanske stranke Liga Salvini se je na to izjavo hitro odzval. “Danes se Bruselj zanima za nas. Pred tem pa so evrokrati leta ignorirali naše klice na pomoč, da bi ustavili prihode migrantov. Sprejeli smo jih 700.000,” je dejal. “Morali bi se opravičiti in molčati,” je poudaril.

V Italiji je junija oblast prevzela populistična vlada, ki jo poleg Lige sestavlja še Gibanje pet zvezd. Vlada je zaostrila italijansko migracijsko politiko, kritična pa je tudi do Bruslja in drugih držav EU, ker ne prevzemajo bremena migracij.

Podpredsednik Evropske komisije, pristojen za energetsko unijo, je sicer danes sporočil, da začenja kandidaturo za vodilnega kandidata evropskih socialdemokratov na evropskih volitvah maja prihodnje leto, s tem pa tudi željo, da postane naslednji predsednik Evropske komisije. Ima podporo devetih evropskih socialdemokratskih strank.

Zadnje novice

Sorodne vsebine