16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Salvini bo dovolil vplutje le ladjam italijanskih oblasti

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je danes dejal, da so italijanska pristanišča odprta le italijanskim oblastem. Tako popoldne v pristanišču v sicilskem Trapaniju pričakujejo ladjo italijanske obalne straže z 67 migranti, ki jih je sicer v ponedeljek rešila italijanska tovorna ladja, a ji niso dovolili vplutja.

 

Rim je v ponedeljek prepovedal vplutje italijanske tovorne ladje, ki je v morju rešila 67 migrantov. Te je nato prevzela ladja italijanske obalne straže, ki bo predvidoma danes popoldne vplula v pristanišče na Siciliji, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

“Italijanska pristanišča so odprta le ladjam italijanskih oblasti in nikomur drugemu,” je dejal Salvini.

Želi si “kvalificirano in nadzorovano priseljevanje, kot v drugih državah sveta”, je dodal. Zagotovil je, da je njegov cilj nadzorovati priseljevanje in zmanjšati število mrtvih v Sredozemskem morju.

Italijanski notranji minister je danes na poti v avstrijski Innsbruck, kjer se bo danes popoldne sestal z nemškim kolegom Horstom Seehoferjem, v četrtek pa se bo udeležil zasedanja notranjih ministrov EU, ob robu je napovedano še tristransko srečanje s Seehoferjem in avstrijskim notranjim ministrom Herbertom Kicklom.

“Na zasedanju notranjih ministrov EU v Innsbrucku bomo predstavili dodatne pobude za omejitev prisotnosti nezakonitih migrantov” v Italiji, je dejal Salvini po srečanju s premierjem Giuseppejem Contejem. Zagotovil je, da je to enotna odločitev vlade.

Pojavila so se namreč ugibanja o razhajanju v italijanski vladi glede migracijske politike, še piše APA.

Zadnje novice

Sorodne vsebine