14.4 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Saj ni res, pa je: na Papui Novi Gvineji so si posamezniki prilastili 284 luksuznih avtomobilov, kupljenih za vrh Apec, sedaj jih policija poziva, naj jih vrnejo

Na Papui Novi Gvineji iščejo 284 luksuznih avtomobilov, ki so jih tamkajšnje oblasti kupile za lanski vrh voditeljev držav Foruma za azijsko-pacifiško sodelovanje (Apec). Policija je danes pozvala predstavnike oblasti, naj vrnejo vozila, sicer jih bodo aretirali.

 

Kot so sporočili s policije, so si vozila, ki so jih kupile vladne agencije in so se lahko uporabljala za določene namene, na nezakonit način prisvojili določeni posamezniki. Ob tem so zagrozili, da bodo vsi, ki so si nezakonito prisvojili državna sredstva, aretirani in ovadeni.

Policija je še sporočila, da je bilo do zdaj vrnjenih 40 maseratijev in trije bentleyji, ki so “v dobrem stanju in pod ključem”, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nakup luksuznih maseratijev quattroporte in bentleyjev flying spurs, ki vsak stane krepko čez 100.000 evrov, je v državi, v kateri številni državljani živijo v revščini, sprožil nemalo ogorčenja.

Kritiki so vlado pozvali, naj skoraj pet milijonov evrov, kolikor so porabili za avtomobile, raje nameni za investicije v bolnišnice, ceste, šole in oskrbo z vodo.

Med pogrešanimi avtomobili so tudi toyote land cruiser in mutsubishiji pajero. “Trenutno ugotavljamo, kje so avtomobili in njihov status. Nismo povsem prepričani, kje so,” je povedal predstavnik policije Dominic Kakas. Kot je dodal, so v ta namen vzpostavili posebno policijsko enoto.

Osemmilijonska država je najmanjša in najrevnejša članica Apeca. Novembrski vrh je bil največji dogodek, ki ga je gostila do zdaj.

Zadnje novice

Sorodne vsebine