9.5 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Ruski turist padel z jahte, nato se mu noga zapletla v ladijski propeler

Na Hrvaškem se je zgodila še ena huda nesreča, v kateri je ruski turist padel z jahte, potem pa se mu je noga zapletla v propeler. Rus se zdaj hudo poškodovan zdravi v zadrski splošni bolnišnici, to pa je le še ena izmed številnih nesreč, ki so se zgodile letos na Hrvaškem …

S Hrvaške poročajo o še eni nesreči, v kateri je na južni strani Dolgega otoka z jahte padel 34-letni Rus, čigar nogo je ujel ladijski propeler. V nesreči, ki se je zgodila v četrtek okrog 18.30, je bil hudo poškodovan, poleg njega pa je bilo na jahti še devet članov posadke, ki jim je po poročanju Večernjega poveljeval 34-letni Čeh. Policija in luška kapitanija Zadar preiskujejo okoliščine incidenta, Rus pa se zdravi v splošni bolnišnici v Zadru. Gre le še za eno od nenavadnih nesreč v nizu, ki so se letos zgodile pri naših južnih sosedih …

Grozljivka na Hvaru: Skupina turistov se je zastrupila z ogljikovim monoksidom

Prava grozljivka se je odvijala pred kratkim tudi na Hvaru, kamor je priplula barka, na kateri se je z ogljikovim monoksidom zastrupila skupina turistov. Lastnik in kapitan jadrnice, na kateri se je zastrupila skupina turistov, sta bila nato preiskovana, ker je po navedbah policije obstajal utemeljen sum, da sta lastnika prejšnji teden na plovilo neustrezno vgradila bencinski agregat. Kot kaže, se bosta lahko branila s svobode, ob tem pa oba odločno zanikata krivdo za tragičen dogodek ter hkrati upata, da bo z otrokoma, ki sta zaradi hudih zdravstvenih težav še vedno v splitski bolnišnici, vse v redu.

Na hrvaškem letos številne nenavadne nesreče

Še vedno niso popolnoma razjasnjene okoliščine smrti 20-letne avstrijske potapljačice Verene Heinz, ki jo je konec julija v morju pred otokom Krk povozil voznik motornega plovila. Dekletu je v nesreči gliser med drugim odtrgal nogo, ob nesreči pa je bilo odprto vprašanje, kako daleč od obale sta se Avstrijca potapljala. V morskem pasu 300 metrov od obale je na Hrvaškem glisiranje prepovedano, kopanje pa je dovoljeno 100 metrov od obale. Pas z utežmi pa naj bi po neuradnih informacijah našli približno 200 metrov od obale, še navaja hrvaški časnik. Po v zadnjih dneh večkrat objavljenem tolmačenju luške kapitanije v vmesnem območju ni dovoljeno niti kopanje niti potapljanje, razen če je slednje organizirano v spremstvu voditelja in čolna. Za medije je spregovoril tudi oče mrtve 20-letnice, ki je povedal, da je reševanje potekalo kot v kakšni državi tretjega sveta.

Verena Heinz med potapljanjem na Filipinih. (Foto: FB)

Pri Vrsarju v nepojasnjenih okoliščinah umrl Slovenec
Konec julija je razburila tudi nesreča Slovenca Boštjana Dolničarja, ki je po poročanju Glasa Istre za seboj v gumenjaku vlekel tudi otroka, medtem ko naj bi pred njima vozil gliser in ustvarjal valove, da bi bila vožnja bolj zanimiva. Kot so policiji vedeli povedati številni očividci, so nastali tako visoki valovi, da naj bi Slovenec izgubil nadzor nad skuterjem, z glavo udaril v krmilo in izginil v morju.

Rok Krajnc

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine