17.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Rusija z vojaško vajo tudi v Sredozemskem morju; kako bo odreagiral Nato?

Ruska vojska bo med 1. in 8. septembrom v Sredozemskem morju izvedla vojaško vajo, v kateri bo sodelovalo več kot 25 vojaških ladij in okoli 30 vojaških letal, je danes sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

 

“Predvidoma bo sodelovalo več kot 25 vojaških ladij pod poveljstvom raketne križarke Maršal Ustinov. Udeleženih bo tudi skoraj 30 vojaških letal, med njimi strateški bombniki Tu-160,” je zapisalo ministrstvo. Poleg tega bodo sodelovala še transportna letala in lovci.

Na vaji bodo vojaške ladje iz flot v Severnem, Baltskem, Črnem in Kaspijskem morju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ruski mediji so sicer v torek poročali, da bo Moskva okrepila vojaško prisotnost ob sirski obali, saj se bojijo napadov zahodnih držav na vojsko sirskega predsednika Bašarja al Asada.

Zgolj nekaj dni po vaji v Sredozemskem morju bo Rusija na vzhodu države izvedla še največjo vojaško vajo po letu 1981, na kateri bo sodelovalo okoli 300.000 vojakov, 36.000 vojaških vozil in več kot 1000 letal. Na vaji Vzhod 2018 (Vostok 2018) bosta sodelovali tudi Kitajska in Mongolija.

Ob tem se je potrebno vprašati, kaj na to meni Nato?

Zadnje novice

Sorodne vsebine