9.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Razgaljena vsa beda poročila Evropske komisije o vladavini prava! Vir za poročilo o Madžarski je dvanajst nevladnih organizacij, ki jih financira Soros!

Z objavo prvega poročila Evropske komisije o “vladavini prava” v začetku oktobra 2020 se je izkazalo, da ne gre za nikakršno objektivno ocenjevanje stanja na področju pravosodja v državah članicah EU, temveč zgolj za še eno orodje “evroglobalistov” s katerim lahko napadajo države članice, ki se niso pripravljene prikloniti agendi v Bruslju.

 

“Poročilo je zasnovano na arbitrarnih parametrih,” je v svojem mnenju poročila Evropske komisije o vladavini prava objavljeni na EUobserver, ocenila madžarska pravosodna ministrica Judit Varga.

Vargova je pri tem izpostavila, da je že sama predpostavka, da obstaja neka splošno sprejeta definicija vladavine prava, ki bi jo lahko vzeli za osnovo v omenjenem poročilu potrebna globljega premisleka. A to niti ni največji problem spornega poročila. Problem je arbitrarnost in pomanjkanje kakršnihkoli objektivnih meril.

Evropska komisija definicijo o vladavini prava prilagaja za vsako državo
Evropska komisija je namreč definicijo sprejemljivega krojila sproti od države do države. Ni nekih nepristranskih standardov, s katerimi bi lahko primerjali stanje v državah EU, ni nekega ideala h katerem bi lahko vsaj v teoriji stremeli. Vse kar ostane je posamezna država članica in kako se glede nje počutijo bruseljski birokrati.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine