7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Rab: Zaradi nevarnosti eksplozije plina evakuirali več deset prebivalcev

Iz dela starega mestnega jedra Raba na istoimenskem hrvaškem otoku so morali danes evakuirati 80 prebivalcev, ker je v ponedeljek zvečer iz poškodovanega plinovoda enega od hotelov začel uhajati plin. Pristojne službe so zaradi sanacije posledic okvare plinovoda zaprle del mesta, kjer je največja koncentracija nevarnega plina.

 

Za evakuacijo prebivalcev so se odločili, potem ko so v ponedeljek zvečer izmerili, da je koncentracija plina v starem mestnem jedru nevarna in da bi lahko prišlo do eksplozije.

Gasilci so sporočili, da je pod mestnim jedrom “jezero plina”, ki je ušlo iz poškodovanega plinovoda. Izpostavili so, da poskušajo zmanjšati koncentracijo plina s prezračevanjem kanalizacijskih odprtin, a bodo morali počakati, da se bo plin sčistil po naravni poti.

Iz mestne uprave so sporočili, da se stanje počasi normalizira, niso pa znali povedati, kdaj bodo dokončno sanirali stanje. Dodali so, da redno izvajajo meritve koncentracije plina v ogroženem območju mesta. Zagotovili so, da je stanje pod nadzorom. Med drugim so nekoliko zožili zaprto območje v mestnem jedru.

Župan mesta Rab Nikola Grgurić je v današnjem pogovoru za regionalno televizijo N1 poudaril, da “ni razloga za paniko”. “Storili smo vse, da bi bili naši prebivalci in gosti ter njihovo premoženje varni,” je dejal.

 

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine