7.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Pred dvema desetletjema je policija priznala, da multikulturnost ubija, a za to je moral z življenjem plačati 17-letni Šved Daniel Wretström

Danes mineva 20  let, od kar je v imenu multikulturnosti moral umreti 17-letni fant, Daniel Wretström po imenu. Zločin je pomenil prelomnico v dojemanju vse bolj nasilnih afriških in arabskih migrantov. Policija je takrat priznala, da se priseljenci združujejo v kriminalne bande in obračunavajo z drugače mislečimi domačini.

Od tragičnega dogodka mineva 20 let (9. december 2000), sicer bi bil Daniel, ki sta ga starša za medije opisala kot mirnega in dobrega fanta, ki je veliko časa preživel na ribolovu, igral bobne in bil tudi hudomušen, danes star 37 let. Pa ni. Brutalno ga je umorila multikulturna tolpa, v kateri je bilo 15 priseljencev in vsaj eden švedski ljubitelj »drugačnosti«.

Daniel je bil sicer član skupine, ki so jo levičarji označevali za skrajno desničarsko oziroma za neonacistično. Tudi če bi bilo to res, nima nihče pravice, da bi komurkoli stregel po življenje. Policija ni našla nikakršnega dokaza, da bi Daniel kdaj komu škodoval

Rezultat iskanja slik za Daniel Wretström

Daniel je bil navdušen ribil. (Slika: Alchetron)

Tistega usodnega dne je Daniel (po njem so poimenovali Facebook profil) čakal na avtobusni postaji Säbytorgsvägen v Salemu na Švedskem, kraju jugozahodno od Stockholma. Vračal se je iz zabave, ko se je nenadoma prikazala podivjana priseljeniška tolpa in na Daniela kričala, da je rasist. Očitno so bili spodbujeni z govorom takratnega švedskega premierja Görana Perssona, švedskega levičarja in velikega zagovornika multikulturnosti, ki je le nekaj dni pred napadom dejal, da je treba »rasizem zdrobiti«. Zločinska banda priseljencev je to očitno vzela dobesedno.

Rekonstrukcija dogodkov je pokazala, da je eden od članov bande vzel meter in pol dolgo leseno desko in nesrečnega Daniela mahnil po glavi. Takrat je mimo pripeljal avto in se ustavil. Švedski najstnik se je vrgel na njegov pokrov in voznika prosil, naj ga reši. Ko je voznik videl povampirjene temne migrante, je speljal in hitro zavrl, da je Daniel padel s pokrova. Tako se ga je otresel in odpeljal naprej. Medtem je prišel do fanta Khaled Odeh in ga štirikrat zabodel v hrbet. Rezilo se je prelomilo na pol, z ostankom so Danielu prerezali grlo in kot nori vpili: »Zdrobimo rasizem«.

Rezultat iskanja slik za Khaled Odeh daniel

Žrtev in morilec. (Slika: Nya Tider)

Storilce je policija prijela, na sodišču se je kasneje vse skupaj sprevrglo v farso. Morilca Khaleda so spoznali za neprištevnega, po letu dni je že zapustil psihiatrično ustanovo. Trije so bili obsojeni na 40 ur dela v dobro skupnosti, drugi so morali plačati po 200 evrov kazni. To je manj, kot ti na Švedskem naložijo kazen za prehitro vožnjo.

Rezultat iskanja slik za Khaled Odeh daniel

Pokojni Daniel. (Slika: Stormfront)

Pogreb Daniela, kjer se je zbralo več sto ljudi, so levičarji označili za shod rasistov, vsako leto v njegov spomin priredijo pohod, ki se ga udeleži na tisoče ljudi, ki jim ni mar, kakšno Švedsko bodo pustili potomcem.

Zadnje novice

Sorodne vsebine