18.4 C
Ljubljana
sobota, 24 julija, 2021

(POZOR! VZNEMIRLJIVE FOTOGRAFIJE IN VIDEO!) Svet še vedno pretresa umor dveh mladih Skandinavk v Maroku

Več sto prebivalcev norveškega mesta Bryne, kjer je odraščala Maren Ueland, se je v petek zvečer s svečami v rokah in s sprehodom po mestu poklonilo spominu na v Maroku obglavljeno Norvežanko. Skupaj z dansko prijateljico Louise Vesterager Jespersen so ju v Maroku umorili islamski skrajneži. Zares grozljiv video si lahko ogledate TUKAJ (povsem spodaj na spletni strani).

Poročali smo, da so maroške oblasti v povezavi z umorom dveh skandinavskih pohodnic v Visokem Atlasu aretirale še tri osumljence. Danske oblasti pa so potrdile pristnost posnetka umora, ki ga je posnel eden od napadalcev in na katerem vzklikajo “sovražniki Alaha”.

Tri osumljence za umor 24-letne Danke Louise Vesterager Jespersen in 28-letne Norvežanke Maren Ueland so aretirali v Marakešu. Eden od osumljencev je medtem v priporu že od ponedeljka. Sumijo ga članstva v skrajni islamistični skupini.

Umorjeni skandinavki.

Na povezave s terorizmom kaže tudi videoposnetek umora, ki je zaokrožil po spletu. Na njem eden od napadalcev večkrat izreče besede “sovražniki Alaha” in govori o “maščevanju za naše brate v Hadžinu”. Gre za vas na vzhodu Sirije, ki so jo pretekli teden iz rok skrajne skupine Islamska država zavzeli sirski uporniki ob podpori mednarodne koalicije pod vodstvom ZDA. Danska obveščevalna služba je danes potrdila pristnost tega posnetka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Trupli mladih turistk so našli v ponedeljek na odročnem goratem območju deset kilometrov od turistične vasi Imlil v Visokem Atlasu, ki je izhodiščna točka za vzpon na 4167 metrov visoko goro Toubkal, najvišji vrh Severne Afrike. Odgovornosti za dvojni umor ni prevzel še nihče.

Morilci.

Danski premier Lars Lokke Rasmussen je v noči na danes obsodil ta “surov” zločin z morebitnimi političnimi motivi, lahko pa bi šlo celo za teroristično dejanje. Norveška premierka Erna Solberg pa je obsodila ta “brutalen in nesmiseln napad na nedolžni” osebi.

Skrajneži so nesrečnemu dekletu odrezali glavo. DEkle se je sprva upiralo, nato ni zmoglo več. (Slika: PrintScreen)

VIDEO preiskave si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine