18.7 C
Ljubljana
nedelja, 13 junija, 2021

Pozor, širi se lažno sporočilo iz Medžugorja, ki napoveduje strahotno vojno, kot je še ni bilo!

V zvezi z aktualno zaostritvijo razmer na Bližnjem vzhodu se zadnje čase širijo tudi številna (lažna) apokaliptična sporočila, ki napovedujejo tretjo svetovno vojno, ki naj bi bila še veliko hujša od dosedanjih dveh. Eno od takih sporočil naj bi prišlo tudi iz Medžugorja.

 

Eden od šestih vidcev iz Medžugorja Ivan Dragičević, ki z družino že nekaj let živi v Bostonu v ZDA, naj bi namreč dobil Marijino sporočilo, ki se širi zadnje dni po spletu, preko zasebnih sporočil ter SMS. Glasi pa se takole: »Vojna, ki zdaj nastaja, se bo spremenila v nekaj velikega in zelo hudega in bo zajela ves svet! Da bi to ustavili, morajo ljudje celega sveta izkoristiti vsako minuto za molitev in to začeti takoj!!! Vsi duhovniki naj odpirajo vrata cerkva za skupno molitev Rožnega venca, vsak dan. Moliti moramo vsi skupaj!! Intenzivno moliti, moliti, moliti!!! Vsak da naj se ljudje zberejo v molitev ob 18.30 kjerkoli po svetu. Takrat pustite vse in molite Zdravo Marijo. Pošlji te to sporočilo čimveč ljudem, ki so pripravljeni moliti, po celem svetu.«

Čeprav je vsak poziv k molitvi za mir dobrodošel, pa se v nekaterih takšnih sporočilih skrivajo tudi zanke ali pa so preprosto izmišljena. Zato je Ivan Dragičević že zanikal pristnost sporočila, kar je po elektronski pošti sporočil tudi nekdanjemu medžugorskemu župniku, frančiškanu p. dr. Tomislavu Pervanu.

“Dragi p. Tomislav (Pervan), lep pozdrav iz Bostona, vidim, da to sporočilo kroži že dva, tri dni. Ljudje me kličejo in sprašujejo, če je to resnica. Želim reči, da je to čista notorična laž, ki ustvarja samo zmedo. Nikoli nisem prejel sporočilo od Gospe s tako vsebino, niti prej niti zadnje dni. Čiste izmišljotine. Hvala za razumevanje, mir in dobro. Ivan in Laura z otroci.”

Več o samem Medžugorju, o sporočilih in o vidcih si lahko preberete TUKAJ.

Redna Marijina sporočila iz Medžugorja za svet se sicer objavljajo vsak 25. dan v mesecu in nikoli ne vsebujejo apokaliptičnih napovedi. Niti jih niso vsebovala na pragu vojne v BiH. So se pa v preteklosti že pojavljala podobna lažna sporočila, ki so se sklicevala na vidce, vendar so slednji zanikali avtentičnost sporočil. Zanimivo pri tem je, da delujejo kot verižna pošta, torej vsebujejo pozive, da je treba to poslati čim več ljudem. Kot drugo pa vsebujejo napotek, da je potrebno moliti ob določeni uri (18:30) po vsem svetu. Vendar je znano, da celoten svet nima enotnega časa, ampak obstajajo časovni pasovi.

Ne glede na to pa je dobrodošlo, da se po molitvenih skupinah in v cerkvah moli za mir, saj se lahko z molitvijo in postom odvrnejo tudi vojne in naravne nesreče. Glavni pogoj za mir na svetu pa je najprej osebno spreobrnjenje, kar je tudi rdeča nit vseh sporočil iz Medžugorja, tako kot tudi sporočil iz Fatime. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine