16.2 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

Pozitivna gibanja na Wall Streetu se nadaljujejo

Tečaji vrednostnih papirjev na borzi na Wall Streetu se v začetku današnjega trgovanja zvišujejo. S tem se končuje izredno turbulenten trgovalni teden, v katerem je indeks Dow Jones na božični večer strmoglavil, v sredo pa ustvaril največji dnevni dobiček v svoji zgodovini. Analitiki velika nihanja pričakujejo tudi v novem letu.

Industrijski indeks Dow Jones se je v prvih 30 minutah trgovanja zvišal za 0,52 odstotka. Tehnološki indeks Nasdaq je trenutno na 0,70 odstotka višji ravni kot v četrtek, indeks 500 največjih ameriških podjetij S&P 500 pa beleži 0,57-odstotno rast.

V negotovih časih se vlagatelji obračajo k naložbam v plemenite kovine in cena zlata se je danes zvišala. Prav tako vlada veliko povpraševanje po obveznicah.

Med posameznimi delnicami je pozornosti deležen proizvajalec marihuane Aphria, katerega delnice so se podražile že za več kot deset odstotkov. Podjetje si želi prevzeti družba Green Growth Brands, ki ponuja po 1,5714 lastne delnice za eno njegovo delnico. S tem je vrednost družbe Aphria na borzi ocenjena na približno dve milijardi dolarjev.

Tudi tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi se danes zvišujejo. V Frankfurtu se je indeks DAX doslej zvišal za 1,71 odstotka in v Londonu indeks FTSE za 2,36 odstotka. V Parizu je indeks CAC 40 trenutno na 2,14 odstotka višji ravni kot v četrtek.

Zadnje novice

Sorodne vsebine