9.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Potrebujete dovoljenje za seks? Zdaj je za to na voljo aplikacija — na Švedskem

Od naslednjega tedna dalje bo v veljavi nov zakon o soglasju, po katerem bodo vsi spolni odnosi na Švedskem prepovedani — prostovoljni ali prisilni —, za katere ne boste imeli izrecnega soglasja. Zdaj so namreč lansirali aplikacijo “Libra”, kar bo ženskam olajšalo izdajanje izrecnega soglasja.

 

Po poročanju Aftonbladet, aplikacija uporablja tehnologijo ID-banke, kjer si zagotovite soglasje pred spolnim odnosom, kar lahko zmanjša tveganje, da boste obsojeni za posilstvo po prostovoljnem spolnem odnosu. To tveganje večinoma ogroža moške, ki bodo imeli spolne aktivnosti od naslednjega tedna naprej, ko začne veljati kontroverzni švedski zakon o soglasju.

Aplikacijo je lansirala odvetnica Baharak Vaziri.

Na spletni strani aplikacije družba, ki stoji za njo, piše, da lahko nova zakonodaja povzroči velike težave pri dokazovanju soglasja med dvema stranema, ki želita sodelovati v spolnem odnosu.

»Aplikacija je zasnovana tako, da olajša in krepi [koncept], da bodo osebe, ki nameravajo imeti spolni odnos, to storile prostovoljno in soglasno,« med drugim piše v opisu spletne trgovine App Store.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine