6.4 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Potem ko so policisti ustrelili mladega voznika, so tolpe zasedle mesto in požgale več stavb

V Franciji se vsakodnevno borijo z nasilnimi izgredi, tokrat pa so se ti začeli v okolici mesta Nantes, potem ko je policija ustrelila mladostnika, ki je poskušal zbežati policiji. Očividci poročajo, da je vse gorelo, slišale so se eksplozije, policija pa še vedno nadzoruje situacijo.

 

V torek, okoli osme ure zvečer, so policisti zaustavili avtomobil in prosili 22-letnega voznika, naj izstopi. “V tem trenutku je z vozilom nenadoma zapeljal vzvratno. Policist je nesreči komaj ušel, z vozilom ga je zadel v koleno,” so dejali na policiji.

Eden od policistov pa je začel streljati na vozilo, da bi ga zaustavil, a je mladostnika s strelom zadel. Okoli enajste ure so potrdili njegovo smrt. Prebivalec mesta pa je dejal, da so nasilni mladeniči prevzeli njihove ulice: “Slišijo se eksplozije, pravi izgredi se dogajajo, mečejo tudi molotovke v smetnjake.”

Nekaj minut pred enajsto zvečer se je novica razširila po soseski in tolpe mladostnikov so hitro ukrepale. Zanetili so ogenj v nekaj stavbah, tudi v sosednjem nakupovalnem centru. Gasilci so hitro prišli, a požar se je razširil, metali so tudi molotovke. Policija pa se je branila z solzivcem, poroča Voice of Europe. Požar je zajel tri vozila, več sosednjih stavb in nakupovalni center. Policisti še vedno nadzorujejo situacijo.

A. G./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine