23.6 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Poročilo s Hrvaške: Tako poteka težja okužba s korono

Hrvaška pisateljica in novinarka Slavenka Drakulić je preživela okužbo s koronavirusom. Njena bolezen je potekala tako rekoč v najhujši obliki: Dvanajst dni je preživela na respiratorju na intenzivni negi in in bila sedem tednov v bolnišnici.

Ob sprejemu v bolnišnico se spominja, da se je tresla od mrzlice in da jo je neznosno bolela glava. »Razen bolečine nisem čutila nič drugega,« je zapisala v daljšem zapisu Kako sem prebolela korono, ki ga lahko v celoti preberete na Disenz.

Iz narkoze se je zbudila skoraj gluha in zelo žejna. »Silno sem se želela napiti vode, čeprav je bil vsak požirek sline boleč«. Vsa osnovna opravila so bila zanjo zelo mučna. Z intenzivne nege so jo premestili na nevrološki oddelek, kjer se je morala naučiti hoditi, govoriti, razumeti in jesti čvrsto hrano; slednje je bilo zanjo izjemno naporno, saj je bila brez apetita in ni čutila ne okusa ne vonja hrane.

»Odkar sem se prebudila iz narkoze, čutim, da si najprej opomore telo, šele nato možgani,« je zapisala 71-letna pisateljica Slavenka Drakulić, ki je s to boleznijo doživela tisto, kar jo čaka v starosti: popolno odvisnost od drugih in skrajno osamljenost.

Zadnje novice

Sorodne vsebine