9.5 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Poročilo: Francija vsako leto porabi dve milijardi evrov za mladoletne migrante

Na novo objavljeni statistični podatki skupščine francoskih oddelkov (ADF) razkrivajo, da francoski davkoplačevalci plačujejo dve milijardi evrov letno za skrb za mladoletne migrante.

Glede na poročilo agencije Agence France-Press trenutno v Franciji živi blizu 41.000 migrantov, mlajših od 18 let. Od teh 41.000 mladoletnih migrantov je 95 odstotkov moških, od katerih je vsak francosko državo stal približno 50.000 evrov.

Večina teh mladoletnih migrantov prihaja iz podsaharske Afrike. Migranti iz podsaharske Afrike predstavljajo od 15 do 20 odstotkov vseh mladoletnikov v Franciji, ki prejemajo nadomestila za socialno pomoč, poroča ADF.

ADF omenja tudi, da se je od vrhunca migrantske krize leta 2015 število mladoletnih migrantov, ki živijo v Franciji in so socialno odvisni, med letoma 2016 in 2017 povečalo za 74 odstotkov.

Francoska vlada ima na voljo le pet dni, da ugotovi podrobnosti o novo prispelem migrantu, ki trdi, da je mladoleten.

Od januarja 2019 oddelki lahko prek sodne odredbe odvzamejo biometrične podatke o novo prispelih migrantih. Prstni odtisi se lahko odvzamejo od določene starosti dalje, medtem ko so za ugotovitev starosti migranta potrebni drugi testi.

V poročilu ADF je zapisano, da je skoraj 50 odstotkov vseh migrantov, ki trdijo, da so mladoletni, in so testirani na starost, odrasli.

Po podatkih francoskega urada za zaščito beguncev in oseb brez državljanstva je Francija v letu 2018 dobila več prošenj za azil kot v katerem koli prejšnjem letu, skupno 123.625 migrantov pa poskuša zaprositi za azil.

Zadnje novice

Sorodne vsebine