12.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Popustili so pritiskom politične korektnosti: prenehali oglaševati v poročni reviji, ker ni objavljala člankov o istospolnih parih

Vodilna avstralska poročna revija je ostala brez oglaševalcev, ker ni želela objavljati člankov o istospolnih parih. Revija White je zato prenehala izhajati.

 

Ustanovitelja revije Luke in Carla Burrell sta pojasnila, da v svojem časopisu nista želela pisati o gejevskih porokah, ker nista želela sprožiti “socialne, politične ali pravne vojne”. V poslovilnem blogu sta zapisala, da bi sta bila tarča aktivistov zaradi svojega stališča in prisiljena “izbrati stran”.

Posledično je več oglaševalcev prekinilo sodelovanje, zaradi česar izdajanje revije po njunih besedah ni bilo več “ekonomsko upravičeno”, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Avstralski parlament je lani po desetletju razprav legaliziral istospolne poroke. Poslanci so spremembe zakona o zakonski zvezi potrdili po nacionalnem glasovanju po pošti, v katerem so državljani podprli legalizacijo istospolnih porok.

V anketi je sodelovalo 80 odstotkov volilnih upravičencev, od katerih jih je skoraj 62 odstotkov podprlo istospolne poroke.

S pritiski na oglaševalce se sicer v zadnjem času soočamo tudi na tedniku Demokracija, izvajalec pritiskov pa je razvpiti Domen Savič.

Zadnje novice

Sorodne vsebine