7.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Poljski politik Tarczynski: Kje so Saudska Arabija, Katar ter druge bogate naftne države pri reševanju begunske krize?

Poljski poslanec, sicer podpredsednik evropskih konservativcev v Svetu Evrope, Dominik Tarczynski, se je v intervjuju za turško televizijo TRT World vprašal, kje so Saudska Arabija, Katar ter druge bogate naftne države pri reševanju begunske krize.

 

Poljski politik Dominik Tarczynski je v pogovoru za turško televizijo TRT World izpostavil pomembno vprašanje v zvezi z begunci: “Kje je Saudska Arabija, ena od najbogatejših držav sveta, kje je Katar?” Kot je dejal podpredsednik evropskih konservativcev, bogate države na Bližnjem vzhodu ne sprejemajo beguncev, ti pa vse bolj postajajo evropski problem.

Kot je še dejal, je večina beguncev muslimanske veroizpovedi, hkrati pa države, kjer divja vojna, mejijo na najbolj bogate naftne države. Tarczynski je šel še dlje in bil kritičen do evropske politike sprejemanja migrantov: “Evropska unija ni odgovorna za norosti Angele Merkel in njeno iskanje poceni delovne sile.”

‘Where is Saudi Arabia, one of the richest countries in the world, where is Qatar? Most of the refugees are Muslims which are neighbors to this country, so why you are calling this a European problem?’ asks Polish MP @D_Tarczynski in response to world’s refugee crisis. pic.twitter.com/Di3GcBVTOG

— The Newsmakers (@The_Newsmakers) July 31, 2018

C. Š./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine