5.9 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

Poljska pripravlja novi zakon za boj proti cenzuri na spletu

Piše: Rodoljub.si

Poljska je že prejšnje leto načrtovala zakonodajo, ki bi družbenim omrežjem preprečevala cenzuro mnenj in objav, ki niso v nasprotju s poljskimi zakoni. Ker je pred kratkim Facebook dve strani z veliko sledilci poljske desne stranke Konfederacija cenzuriral, pa je bila vlada še dodatno pod pritiskom, da pripravi nov zakon za boj proti spletni cenzuri.

Po poročanju poljskega spletnega novičarskega portala Remix News, se je s tem namenom sestala tudi parlamentarna komisija, poslanec stranke Konfederacja Dobromir Sośnierz pa je sicer neuspešno k sodelovanju povabil tudi zastopnike Facebooka. Ob tem je minister za pravosodje Zbigniew Ziobro rekel, da je “sedaj najboljši čas, da pospešimo delo na osnutku zakona o svobodi govora na internetu in ga čim prej predložimo parlamentu”.

Spletni velikani, kot sta Facebook in Twitter, so sicer znani po tem, da cenzurirajo in brišejo konservativne in desne vsebine, ki očitno niso v skladu z njihovimi liberalnimi nazori. Največ prahu pa je dvignil Twitter, ko je pred dobrim letom izbrisal profil takratnega predsednika ZDA Donalda Trumpa.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine