10.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Policisti v New Yorku množično v pokoj, medtem ko je število žrtev skočilo za 414 odstotkov, število streljanj pa za 341!

Skoraj 300 policistov v New Yorku je v zadnjem mesecu oddalo vloge za upokojitev. Razlog naj bi bil zadnji mesec nasilnih izgredov in nasilja, ki so ga deležni na ulicah, medtem ko jih demokrati na oblasti še dodatno napadajo.

Število policistov v New Yorku, ki je oddalo vlogo za upokojitev v zadnjem mesecu, naj bi se vrtelo okoli 272 poroča New York Post. Za primerjavo, v istem času lansko leto je bilo takih policistov “samo” 183, kar po poročanju Breitbarta pomeni skoraj petdesetodstotno povečanje števila policistov, ki se bodo upokojili.

Župan Bill de Blasio se je zavezal, da bo zrezal sredstva newyorški policiji, medtem ko je policijski načelnik Dermot Shea najavil, da bodo razpustili enoto šesto policistov, ki delajo pod krinko.

Do eksodusa policistov prihaja v času, ko se mesto sooča s porastom kriminala, do katerega prihaja zahvaljujoč še eni demokratski ideji. Odpravili so plačilo varščine za večino “nenasilnih” in “manj nasilnih” zločinov. To pomeni, da kriminalce, ki jih policija privede, povečini relativno hitro spustijo nazaj na prostost, kjer lahko prosto nadaljujejo z izpadi “manjšega nasilja”, vandalizma, uničevanja in ropanja.

Kriminal v porastu
V zadnjem mesecu se je število umorov v primerjavi z istim obdobjem lani povečalo za 50 odstotkov. Število vlomov je poskočilo za 122 odstotkov in tatvine avtomobilov so se povečale za 56 odstotkov.

A to še ni vse. Število streljanj je poskočilo za več kot 341 odstotkov, število žrtev streljanja pa se je v primerjavi z istim obdobjem v 2019 povečalo za vrtoglavih 414 odstotkov. Prav zares, tako izgleda demokratski paradiž.

Po poročanju Raw Story naj bi “nešteto drugih policistov NYPD” za 4. julij 2020 načrtovalo bolniško, s čimer naj bi izrazili svoje nezadovoljstvo z odnosom vodilnih načelnikov in župana.

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine