-0.7 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Po potresu čudež v Petrinji: “Dekle je bilo pod kupom opek, kopali smo štiri ure. Spravili smo jo ven!”

Kolikor so bila visoka vrata pisarne, toliko opeke in betona je bilo notri. Kopali smo štiri ure, da smo je spravili ven. Zaenkrat lahko samo rečem, kako zahteven je bil poseg, je povedal Zlatko Pješ, poveljnik Javne gasilske zveze Novska. Njihova ekipa je izvlekla dekle, ki je bila v torek v Petrinji po močnem potresu dobesedno pokopana v pisarni mestne uprave. Zaradi moči udarca se je zrušil del strehe in številne stene. Zaposlena je ostala sama v sobi v drugem nadstropju.

 

»Ko se je začela tresti, se je nekako uspela zaščititi s pisarniškim stolom in to jo je rešilo. Zavohali so jo tudi iskalni psi, nekako smo uspeli komunicirati z njo. Potem se je začel težji del, kopanje, da bi jo rešili,« je dejal Pješ. Najprej so se dokopali do glave, kar je bilo ključnega pomena. Nato je posredoval zdravnik in ji dal kisik. »Morali smo jo držati budno. Nič ni rekla. Želimo ji veliko sreče in hitro okrevanje,« še pravi Pješ za 24sata.

Uničujoč potres

Včeraj je v enem najmočnejših potresov v zgodovini tega območja z močjo 6,4 stopnje po Richterju blizu Petrinje in Siska umrlo sedem ljudi. Petrinja je v ruševinah, tudi Sisak je utrpel ogromno škodo. Ljudje v Petrinji, Sisku in okoliških krajih so opazovali ogenj, mraz, nekateri so spali v dežju, drugi v avtomobilih … Med mrtvimi je bila tudi deklica.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine