6.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Po izstrelitvi več deset raket z območja Gaze Izrael odgovoril z napadi na položaje islamskih skrajnežev

Z območja Gaze so danes po podatkih izraelske vojske islamski skrajneži na Izrael izstrelili skoraj sto raket. Izraelska vojska je odgovorila z letalskimi napadi in tankovskim obstreljevanjem položajev skrajne palestinske islamistične skupine Hamas na območju Gaze. Pri tem je bil ubit Palestinec, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

Izraelska vojska je sporočila, da so z območja Gaze islamski skrajneži iz vrst Hamasa danes na izraelsko ozemlje izstrelili okoli 90 raket in da je izraelski protiraketni sistem prestregel več deset raket. Raketno obstreljevanje v Izraelu ni zahtevalo žrtev, so dodali.

Palestinski viri na območju Gaze, ki ga nadzira Hamas, so povedali, da so izraelska letala zadela najmanj tri območja in da je bil pri tem ubit Palestinec, več jih je bilo ranjenih.

Izraelska vojska je sporočila, da so bili tarča letalskih napadov položaji dveh raketometov na območju Gaze in da so tanki obstreljevali več položajev Hamasa.

Do tega najhujšega stopnjevanja napetosti na območju v več tednih je prišlo po petkovem nasilju na protestih Palestincev ob meji med območjem Gaze in Izraela. V odgovoru izraelske vojske na nasilje protestnikov, v katerem sta bila ranjena dva izraelska vojaka, so bili ubiti štirje Palestinci, med njimi dva pripadnika vojaškega krila Hamasa. Teroristična islamistična organizacija Hamas je v petek napovedala odgovor na “izraelsko agresijo”.

Zadnje novice

Sorodne vsebine