7.2 C
Ljubljana
torek, 26 oktobra, 2021

Pedofilija v islamu? Tudi, če kdo reče, da to ni res, so dejstva povsem drugačna

Piše: C.D.

»Imenujejo jih »plesoči dečki« ali »čajni dečki«, toda tisti, ki si ne zatiskajo oči pred to afganistansko »tradicijo«, pravijo, da so to spolni sužnji,« pripovedujejo ameriški vojaki o navadah zlorabe otrok v Afganistanu. Informacije o pedofilijo že leta prihajajo na dan, toda zaradi skrbi za dobre odnose z afganistanskimi oblastmi in poveljniki lokalne vojske so morali ameriški vojaki prezreti pogosto spolno nadlegovanje fantov, primere posilstva in celo zadrževanje spolnih sužnjev v lokalni kulturi in se pretvarjati, da jih ne vidijo, poroča rp.pl za nytimes.com.

V islamu, v Afganistanu in Pakistanu, z mladimi fanti in dečki zelo pogosto ravnajo kot s spolnimi sužnji. Imenujejo jih “bacha bazi” – dobesedno »plesoči dečki«. Majhen deček, običajno iz revne družine, pogosto pristane pod »oskrbo« odraslega moškega, ki ga materialno podpira in ga ima pri tem za spolnega sužnja.

Tiskovni predstavnik ameriškega sedeža v Afganistanu polkovnik Brian Tribus je na vprašanje kakšen je odnos ameriške politike do tega vprašanja dejal, da je »spolna zloraba otrok stvar lokalnega kazenskega prava, zato ameriška vojska glede tega ne bo zavzela stališča.«

Toda muslimani ne zlorabljajo samo dečkov, tudi majhne deklice, ki jih izročajo odraslim moškim za žene, pogosto jih posilijo. To je obraz islama, ki ga ne smemo pozabiti.

Ni odveč opozoriti starše na previdnost, saj je lani največ ilegalnih migrantov v Slovenijo prišlo iz Afganistana in Pakistana, kjer je tradicija »bachi bazi« najbolj zakoreninjena.

Vir: fronda.pl

Zadnje novice

Sorodne vsebine