10.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Papež Frančišek danes naznanil leto družine

Papež Frančišek je na današnjo nedeljo svete družine med opoldanskim nagovorom izpostavil pomen družine in njeno mesto v Cerkvi. Naznanil je, da se bo 19. marca 2021 začelo leto družine, ki se bo zaključilo 26. junija 2022 z desetim svetovnim srečanjem družin v Rimu.

 

 

V nagovoru v knjižnici apostolske palače v Vatikanu je Frančišek izpostavil “vzgojno vrednost družinskega jedra, ki temelji na ljubezni”. “V družini so tri besede, ki jih je treba vedno ohranjati: prosim, hvala, oprosti,” je dejal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Vatikan je že objavil 12 predlogov, ki naj bi jih v prihajajočem letu izpolnile župnije in škofije. Med drugim gre za okrepitev pastorale priprave na zakon, boljšo pomoč parom po sklenitvi zakonske zveze in pri vzgoji otrok ter podporo parom v krizi.

Ob današnjem začetku množičnega cepljenja proti covidu-19 v evropskih državah se je papež tudi poklonil zdravstvenemu osebju ter še posebej parom in družinam, ki se srečujejo s težavami, povezanimi s pandemijo.

“Moje misli so namenjene družinam, ki so v teh zadnjih mesecih izgubile zakonca ali pa so šle skozi preizkušnje zaradi pandemije. Mislim tudi na zdravnike, medicinske sestre in negovalno osebje, katerih prizadevanja proti širjenju virusa v prvih vrstah so imela pomembne posledice za družinsko življenje,” je še dejal.

Zadnje novice

Sorodne vsebine