9 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Orban podprl idejo o protimigrantski “italijansko-poljski osi”

Madžarski premier Viktor Orban je na današnji novinarski konferenci v Budimpešti podprl idejo o oblikovanju protipriseljenske “italijansko-poljske osi”, o kateri je v sredo spregovoril podpredsednik italijanske vlade Matteo Salvini. Orban je ocenil, da je to dobra novica za Madžarsko, poročajo tuje tiskovne agencije.

 

“Dejstvo, da se oblikuje, je dobra novica,” je dejal Orban o “italijansko-poljski osi”.

Salvini je ob obisku Varšave v sredo ocenil, da bi lahko Italija in Poljska predstavljali glavna akterja v novi evropski osi, ki bo Evropi vlila novo energijo in vodila v preporod evropskih vrednot.

Orban je danes še izrazil zadovoljstvo, da so v Evropskem parlamentu še bolj konservativne stranke kot njegova Fidesz in da skušajo ustvariti protipriseljensko zavezništvo.

Pred prihajajočimi evropskimi volitvami v maju je Orban dodal, da si Madžarska želi, da bi večino položajev v evropskih institucijah zasedli kandidati, ki nasprotujejo priseljevanju.

Opozoril je še, da v Evropi trenutno obstaja dve družbi, na eni strani mešana krščansko-muslimanska civilizacija, ki ji nasproti stoji krščansko-demokratski tabor, katerega del je tudi Fidesz.

Zadnje novice

Sorodne vsebine