0.5 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Okoljevarstveni histeriki šokirani– Greta ni dobila Nobelove nagrade za mir!

Svetovni mainstream mediji že nekaj časa delajo histerijo okrog okoljskega gibanja švedske najstniške avtistične senzacije Grete Thunberg. Tako je bila tudi ena izmed nominiranih kandidatov za Nobelovo nagrado za mir. Najprestižnejšo nagrado podeljuje norveški odbor za Nobelovo nagrado. Mediji pa tokrat niso prepričali komisije, saj so Nobelovo nagrado za mir podelili etiopskemu premierju Abiju Ahmedu.

Danes so podelili Nobelovo nagrado za mir. Vsi mainstream mediji so glasno navijali za švedsko najstniško senzacijo, 16-letno Greto Thunberg. Ves svet je spremljal boj mladega dekleta proti “groznim klimatskim spremembam” in “propadu svetovnega ekosistema”, ki nam grozi zaradi svetovnih potrošniških navad in svetovne industrije. Vendar je na žalost Gretinih svetovnih oboževalcev zmagal etiopski predsednik vlade Abij Ahmed. Nobelovo nagrado za mir si je prislužil zaradi mirovnega sporazuma s sosednjo Eritrejo.

Gretin boj se je začel popolnoma nedolžno, ko je namesto, da bi obiskovala šolo, vsak petek protestirala pred parlamentom zaradi klimatskih sprememb, ki se dogajajo na svetovni ravni. Njen potencial so hitro zavohala “mainstreamovska” okoljska gibanja in si jo hitro prisvojila za novo voditeljico svetovnega ekološkega gibanja. Ob tem je navdušila še množico mladih posameznikov, ki bi morali sedeti v šoli, a so upravičeno izostajali od pouka ter veselo protestirali in poudarjali novodobne okoljske težnje. Čeprav je mnogo znanstvenikov ovrglo dejstva Gretinega gibanja, pa švedska najstnica s svojim bojem naivno vztraja še naprej.

Greta doživela svojih “15 minut slave”. Ali bo propadla kot mnoge najstniške zvezde na svetu?
Svoj vrhunec pa je doživela ob “epskem” potovanju s svojo jadrnico iz Švedske v New York. Gretin prihod v New York so mainstream mediji pričakali kot prihod novodobnega Jezusa Kristusa, ki je ponovno vstal v telesu švedske najstnice. A Gretina dejanja veliko bolj spominjajo na delovanje bivšega podpredsednika Združenih držav Amerike Ala Gora, ki je pred dobrimi petnajstimi leti strašil svet s svojim dokumentarnim filmom Nepreverjena resnica. Greta je svojih petnajst minut slave (po Andyju Warholu) doživela v Združenih narodih in v ameriškem kongresu, ko je sikala, kako si drznejo uničiti njeno otroštvo. Vendar so se na socialnih omrežjih hitro pojavile zanimive, a žal resnične šale, v katerih so primerjali udobno življenje Grete z ubogimi in revnimi afriškimi prebivalci. Njeno prihodnost bo zanimivo spremljati, upamo le, da ne bo kot mnoge svetovne najstniške senzacije končala v drogah in odvisnosti od alkohola.

MORDA VAS ŠE ZANIMA:

Kaj bodo storili slovenski organi pregona? Imajo namreč priložnost obravnavati enega izmed zadnjih še živečih partizanov, ki so sodelovali pri izvensodnih pobojih Slovencev po drugi svetovni vojni!

Morilec očeta dveh otrok nastopil v oddaji Znan obraz ima svoj glas na POP TV

Po skoraj dveh letih čakanja Janša le dočakal začetek odškodninskega postopka proti vsem tožilcem in sodnikom, ki so kršili človekove pravice v zadevi Patria!

Zadnje novice

Previdnostno načelo

Sorodne vsebine