10.9 C
Ljubljana
torek, 27 septembra, 2022

Obtožen trgovine z ljudmi: Kapitan nevladne organizacije je zavezan levičarskim teroristom Antifa

Piše: Günther Strauß

Evangeličanska cerkev v Nemčiji (EKD) in njen predsednik sveta Heinrich Bedford-Strohm sta potrebovala veliko časa, da sta posadko ladje Sea-Watch-4 pozvala, naj odstrani zastavo Antifa. Bedford-Strohm se na prva poročila in novinarsko poizvedbo pri EKD ni odzval. To vprašanje so prevzeli tudi drugi mediji, kritiko pa je izreklo tudi več politikov CDU/CSU, med njimi nekdanji vodja poslanske skupine v Bundestagu Volker Kauder in predstavnik poslanske skupine za notranjo politiko Mathias Middelberg. “Dejstvo, da je zastava Antife pritrjena na ‘Sea-Watch 4’, ki se financira iz cerkvenih donacij, žal daje globok vpogled,” je dejal Mathias Middelberg. Ni pa samo ladja, ki se financira s cerkvenimi donacijami in se prišteve k Antifa, tisto, kar je razburilo Kauderja: “Še bolj sem ogorčen zaradi odziva EKD. Tisti, ki akcijo podpirajo z velikimi donacijami, se ne morejo kar tako umakniti.”

Bedford-Strohm se je odzval šele pod vse večjim političnim pritiskom Bundestaga. Vendar je zahteval le, da se zastava ne izobeša več. Ni zahteval posledic za posadko ladje, ki je izobesila zastavo ali za združenje “Sea-Watch”.

Škof Bedford-Strohm bi lahko pred izobešanjem zastave vsaj slutil, s kom se on oziroma sponzorsko združenje “Gemeinsam Retten”, ki ga je ustanovil in njegova pretežno cerkvena akcijska zveza »unitedforrescue« povezujeta. Navsezadnje člani organizacije “Sea-Watch” in člani posadke ladij “Sea-Watch” ne skrivajo svojega političnega radikalizma. In tudi “Sea-Watch” ni radikalen poseben primer na prizorišču tako imenovanega reševanja na morju. Veriga dokazov o njihovi levičarski radikalni ideologizaciji in kadrovskem prodoru Antife postaja vse bolj očitna. Segajo vse do poveljnikov ladij. Eden od kapitanov se je na krovu že fotografiral pred kamerami v majicah Antifa in sicer na ladji “Mare Liberum”, ki deluje v vodah med Lezbosom in turško obalo kot nekakšna samooklicana opazovalna skupina.

Namig o kapitanu je prišel iz nepričakovanega vira: moški je močno tetoviran, oseba, ki je zanj oblikovala tetovažo, pa je objavila fotografijo, na kateri je kapitan ne le s to tetovažo, ampak tudi v omenjeni majici Antife. Karikaturist, dobitnik nagrade Grimme Online 2019 Tobias Vogel, znan tudi kot “Vojna in petek”, je junija 2020 tvitnil: “Dariush in Marie sta del posadke ladje Mare Liberum (@teammareliberum), ki je ob obali Lezbosa in je ne sme zapustiti. Moje karikature so ena redkih stvari, ki jih za spremembo odvrnejo od stvari. Zato mi je bilo v veliko čast, da sem zanjo oblikoval motiv za tetovažo.”

Motiv, sidro z dvema bruhajočima figuricama, mi je povedal karikaturist, je bila prošnja posadke, “namiguje na situacijo v začetku marca, ko so morali bežati pred fašistično četo na morje, kjer je bilo hudo valovanje.”

Kdo pa je ta kapitan “Mare Liberum” Dariush B., ki je bil začasno tudi kapitan “Iuvente” nevladne organizacije “Youth Saves”? Kakšna je njegova vloga v tej mreži, ki jo financirajo donatorji?

V Italiji so po večletni preiskavi proti njemu in kmalu še proti dvema ducatoma tako imenovanih reševalcev iz drugih nevladnih organizacij (“Zdravniki brez meja”, “Rešimo otroke”) vložili obtožnico. Obtožbe so resne, grozi mu do dvajset let zapora, piše na primer Zeit. “Pomoč pri nezakonitem vstopu” je le ena obtožba, obtožnica je dolga in temelji tudi na opažanjih sodelovanja med ladjama “Iuventa” in “Vos Hestia” nevladne organizacije “Save the Children”.

Italijanske oblasti so s sodnim dovoljenjem tri mesece prisluškovale na mostičku ladje in ji prisluškovale. Tako B. kot drugi obtoženci zanikajo sodelovanje s tihotapci. Morda bi bilo bolje, če bi se temu reklo naključno sodelovanje, ko ladje nevladnih organizacij plujejo sem in tja tik pred libijskimi ozemeljskimi vodami, kjer vlačilci locirajo položaje teh ladij in do njih privlečejo razpadajoče gumijaste in lesene čolne?

Očitno je, da ladje nevladnih organizacij čakajo, da tihotapci pošljejo svoje čolne, da bi pobrali večinoma mlade moške in jih pripeljali v Italijo. Ljudje, ki so od daleč pripotovali v Libijo, kjer so včasih spopadi in nevarnost, upajo, da jih bodo ladje nevladnih organizacij ob libijski obali sprejele. Možno je, da bo italijansko pravosodje to sodelovanje zdaj tudi uradno dokazalo. Kapitana Dariusha B. so nevladne organizacije umaknile iz prve črte in zdaj očitno spet dela kot pristaniški kapitan v Hamburgu. Med drugim za Amnesty International na spletu opisuje, kako je prišel do tako imenovanega reševanja na morju:

“Govorilo se je: skupina aktivistov je kupila ladjo in bo odplula v Sredozemlje.” Ker so ladje ob libijski obali rekreativna plovila, jih je lahko upravljal brez dodatnega usposabljanja, tudi kot pristaniški kapitan. Opisal je tudi celotno katastrofo tako imenovanega reševanja na morju: “Prečkajo Saharo, mučijo jih in nato so njihova življenja na morju v nevarnosti.”

Natančneje bi bilo dodati, da so se izpostavili življenjski nevarnosti z namenom, da bi jih vzeli na eno od ladij nevladnih organizacij kot vstopnico v azilni sistem EU. In da ne izpustimo še tega: Dariush B. v omenjenem intervjuju na spletni strani Amnesty nosi jakno z napisom “ANTIFASCIST” na prsih, z gumbom Antifa na ovratniku in oranžno piko na drugi strani jakne, ki kaže na morski most, ki naj bi na kopnem poskrbel, da bi mesta in občine lažje sprejele nezakonite potnike v Nemčiji.

Mediji (Taz, Zeit, Süddeutsche/Jetzt)  so očitno veseli, da so kapitanu Antife, ki mu sodijo v Italiji, omogočili forum. Medtem Dariush B. prepeva s punk skupino Alarmsignal (založba: AggressivPunk) iz Celle. Izkupiček bo namenjen “obtoženim morskim reševalcem reševalne ladje Iuventu10”. Na svojem debitantskem albumu je skupina nekoč urinirala na nemško zastavo, zaradi česar jo je začasno opazoval Urad za zaščito ustave, piše v Wikipediji.

“Če je reševanje človeških življenj kaznivo, potem sem ponosni kriminalec,” je izjavil Dariush B. v videoposnetku na facebooku sredi junija 2019. Po lastnih navedbah mu hamburški delodajalec (pristaniški kapitan) dovoli, da dela nadure, da lahko dlje časa opravlja dejavnost reševanja na morju. V videoposnetku na YouTubu za Iuventu10 pravi: “Prvič sem bil na Lezbosu leta 2016 za tri tedne in od takrat dvakrat do trikrat na leto na misiji, vedno dva, tri tedne.” V omenjenem videoposnetku nosi majico, na kateri je na prsih natisnjen napis “ustavite deportacijo”.

Ko je B. leta 2020 od Amnesty International prejel nagrado za človekove pravice, jo je na odru sprejel v opisani obleki Antife z nalepko Antife na ovratniku. Kar je ob pojavu tega kapitana Antife jasno: dolgo oklevanje Heinricha Bedforda-Strohma, da bi končno posredoval, ko je njegova “Sea-Watch-4” uradno izobesila zastavo Antife, je razumljivo: Antifa s svojo zastavo ni vpletena le v tako imenovano reševanje na morju.

Vir: UME

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine