23.9 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

O Sloveniji in šoku, ki nam ga je pripravila nesposobna Šarčeva vlada, pišejo že Srbi! “Salvini namerava postaviti bodečo žico, Ljubljana trepeta, da bo v državi obtičalo 5 tisoč migrantov!”

Srbski Blic se je razpisal o tem, da so na slovenski zahodni meji napovedane mešane policijske patrulje tako italijanske kot tudi slovenske policije, katerih namen je ustaviti nezakonite migracije. To pa je le prvi korak k dokončni uresničitvi načrta Mattea Salvinia, ki namerava na meji medi Italijo in Slovenijo postaviti kar bodečo žico, piše srbski portal.

 

Blic se sklicuje ne le na slovenske medije, temveč tudi na hrvaško agencijo Hina, ki pravi, da je Salvini “razburil Slovence z izjavo, da bi Italija na svoji vzhodni meji s Slovenijo lahko postavila fizične ovire v obliki bodeče žice, če se prihodi nezakonitih migrantov v Italijo po balkanski poti ne bi ustavili”. To pa Slovenijo prikazuje čisto v drugačni luči, kot se je hotel prikazati Miro Cerar, ki je celo zatrjeval, da naj bi sam predlagal mešane patrulje na slovensko-italijanski meji … Več o tem lahko preberete TUKAJ.

Vir: twitter

Če Slovenci nismo sposobni spregledati, kako nas zavaja sam politični vrh, nam morajo očitno ogledalo nastaviti “nekdanji bratje”. No, Srbi pa razkrivajo tudi to, da medtem ko se je Salvini odločil ukrepati in zapreti migrantom pot v Italijo, slovenski notranji minister Boštjan Poklukar še kar vztraja pri svojem, da je Slovenija varna država in da nima problemov z migranti. Po drugi strani pa se zdi, da očitno celo Srbe bolj skrbi, kaj se bo zgodilo s Slovenijo, ko bo Salvini zaprl mejo, kot pa Slovence … V svojem članku, ki ga lahko preberete TUKAJ, namreč navajajo besede Marjana Miklavčiča, nekdanjega direktorja obveščevalno-varnostne službe ministrstva za obrambo in nekdanjega direktorja varnostnega menedžmenta v pravosodju, ki je prepričan: “V tem primeru se bo Slovenija soočila z varnostnimi tveganji, saj bi lahko kmalu postala ‘žep’ za nezakonite migrante na njihovi poti v bogatejše evropske države.” Ocenil je, da bi lahko v tem primeru v Sloveniji obtičalo do 5000 (pet tisoč!) migrantov, kar je mnogo več, kot Slovenija sploh pričakuje.

Marjanca Scheicher

Zadnje novice

Sorodne vsebine