7.2 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Norveško letalo boeing 737 zaradi grožnje z bombo nazaj v Stockholm

Norveško letalo, ki je bilo na letu v francosko Nico, se je bilo danes prisiljeno vrniti v Stockholm, potem ko je bilo kmalu po vzletu obveščeno o grožnji z bombo. Letalo s 169 ljudmi na krovu je po pristanku obstalo na koncu pristajalne steze, oddaljeno od letaliških poslopij, obkolila ga je množica reševalnih vozil.

 

Družba Norwegian, ki je lastnica boeinga 737, je potrdila, da je njeno letalo, ki je bilo na letu iz stockholmskega letališča Arlanda proti Nici, prejelo grožnjo z bombo, podrobnosti pa ni navedla.

Za zdaj ni jasno, po kakšni poti je bila posredovana grožnja o bombi. Letalo je iz Arlande vzletelo ob 10.09 po lokalnem času, tja pa se je vrnilo ob 11.15, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Na stockholmski policiji so povedali, da na letališču sedaj policijske in taktične enote aktivno zbirajo informacije, sprejeli so tudi ustrezne ukrepe. Neimenovani potnik na letalu je za časnik Expressen razkril, da so potniki več kot pol ure po pristanku čakali na mobilno stopnišče, preden so se lahko izkrcali.

Zadnje novice

Sorodne vsebine