7.8 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Nizozemska ostro nad Albance, ki v državo prinašajo le kriminal: od Evropske komisije zahtevajo, naj za Albance, ki so po Tanji Fajon v Tirani poimenovali lokal, spet uvedejo vizume

Nizozemska vlada se je odločila, da bo Evropsko komisijo pozvala, naj prekliče brezvizni režim za Albance, poroča portal „Schengen visa info“ (TUKAJ). V pismu, ki ga je podpisal stalni predstavnik Nizozemske v EU Robert de Groot, nizozemska vlada poziva Evropsko komisijo, naj izvede ta korak po posvetovanju z drugimi državami članicami.

Nizozemska vlada je odločitev sprejela potem, ko je nizozemski parlament podprl skupino štirih poslancev, ki so vložili predlog za preklic začasnega potovanja brez vizumov za albanske državljane v schengenskem območju.

Nizozemsko veleposlaništvo v Albaniji se je na novice odzvalo z obvestilom, v katerem je pojasnilo, da bo vizumska politika za albanske državljane za zdaj ostala enaka: »Albanski državljani z biometričnim potnim listom ne potrebujejo vizumov za potovanje v schengensko območje za največ 90 dni v obdobju 180 dni.«

Vendar pa veleposlaništvo pojasnjuje, da je nizozemski parlament 16. aprila pozval nizozemsko vlado, naj aktivira mehanizem za začasno ukinitev vizumov v primeru Albanije, in sicer zaradi albanskega organiziranega kriminala.

V Sloveniji se je za liberalizacijo vizumov za Albanijo najbolj zavzemala Tanja Fajon. Tako zelo jih je navdušila, da so leta 2010 V Tirani odprli lokal, ki so ga poimenovali po evropski poslanki iz Slovenije. V kavarni so uredili poseben kotiček, ki so ga poimenovali Kdo ne ljubi Tanje Fajon.

Zadnje novice

Sorodne vsebine