12.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Nezakoniti migrant na Hrvaškem z nožem napadel policista – ta je moral uporabiti strelno orožje!

Hrvaški medij Direktno poroča o incidentu, ki se je v torek zvečer zgodil pri nelegalnem prehodu meje petih migrantov pri Vagancu, pri tem pa je eden izmed njih z nožem napadel policista. Migrant se ni ustavil po dveh ustnih opozorilih policista, temveč šele, ko je ta uporabil strelno orožje in ustrelil v zrak!

 

Po poročilih hrvaške policije, so v torek zvečer med redno kontrolo zasledili skupino petih migrantov, ki so nezakonito prečkali državno mejo z Bosno in Hercegovino. Ko je eden izmed policistov pričel z identifikacijo oseb, se je moški iz skupine pognal proti njemu z nožem v roki. Kljub ustnim opozorilom v hrvaškem in angleškem jeziku, naj se ustavi ter odvrže orožje, je ta oseba nadaljevala proti policistu.

Ustavil se je šele po opozorilnem strelu

Po drugem opozorilu je moral policist vzeti službeno pištolo in ustreliti v zrak in šele nato se je nezakoniti migrant ustavil ter odvrgel nož, je sporočila ličko-senjska policijska uprava. Vseh pet oseb je pod kriminalistično preiskavo.

Policisti iste policijske uprave pa so v torek zaključili preiskavo proti dvema državljanoma Srbije, osumljena nezakonitega vstopa na teritorij republike Hrvaške in tihotapljenja 16 migrantov iz Pakistana.

C. Š.

Zadnje novice

Sorodne vsebine