11.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Nesramnost socialistične poslanke: zahteva masko, a je sama ne nosi

Piše: @ElentirVigo

Ta torek se je v Odboru za enakost Evropskega parlamenta zgodil incident, ki kaže na despotski odnos nekaterih politikov. Predsednica Komisije Evelyn Regner, avstrijska socialistična poslanka, je prekinila razpravo in opozorila na Christine Anderson, evropsko poslanko iz konservativne stranke Alternativa za Nemčijo, ker ni nosila maske, saj je zaradi invalidnosti ne nosi iz zdravstvenih razlogov. Regnerjeva je od Andersonove zahtevala, naj si nadene masko ali pa zapusti sobo in odide v svojo pisarno, da bi sejo spremljala prek spleta. Najbolj šokantno je, da socialistična evropska poslanka med temi besedami ni nosila maske. Pravzaprav je ni nosila ves čas seje.

Protest poslanke Voxa: “Gre za zlorabo pooblastil.”

Ob despotizmu Regnerjeve je španska evropska poslanka Margarita de la Pisa iz konservativne stranke Vox protestirala proti diskriminatorni obravnavi Andesonove: “Pojasnite mi; pravkar smo imeli sestanek, na katerem smo govorili o diskriminaciji, o hierarhiji, o kvotah moči, o izvajanju pooblastil nekaterih lestvic nad drugimi, vi pa zlorabljate svoj položaj predsednika in kršite pravila, ki jih moramo vsi spoštovati. Ves čas srečanja niste nosili maske in govorite. Razdalje med mano in vami ter med mano in gospo Anderson so dovolj varne, da ji maske ni potrebno nositi, če je invalidna. Gre za zlorabo moči.«

Namesto da bi se opravičila, je Regnerjeva začela pridigo o pomenu obraznih mask

Regnerjeva ni priznala očitne zlorabe oblasti in privilegija, ki si ga je prisvojila v primerjavi z drugimi udeleženci razprave, ampak je začela cinično pridigati: “Vsi smo v položaju, ko moramo nositi maske, in to nikomur ni všeč, vendar moramo skrbeti drug za drugega, zato obstajajo pravila za plenarno zasedanje in pravila za seje odborov, ki nas k temu zavezujejo.” Socialistična poslanka je dejala, da “gre za vprašanje spoštovanja do drugih”, pri tem pa sama ni nosila maske. To je vrhunec predrznosti.

Poslanka Voxa je vztrajala pri svoji pritožbi, vendar ji je Regnerjeva odvzela besedo in ni dovolila vprašanja, zakaj ne nosi maske, od drugih pa zahteva, da jo nosijo.

Vir: outono.net s posredovanjem UME, našim partnerjem v Evropskem medijskem sodelovanju.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine