14.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Nepotizem, korupcija in zloraba položaja: ameriški demokratski politik Joe Biden in njegova družina dolga leta bogateli na račun politične korupcije

Potem ko so zaradi Demokratov, ki so zaradi telefonskega pogovora, v katerem je predsednik Trump povprašal svojega ukrajinskega kolega o stanju korupcijske preiskave v ukrajinsko energetsko podjetje Burisma, pri katerem je bil na enem od vodilnih položajev tudi sin nekdanjega podpredsednika Joa Bidena, sedaj prihajajo na dan nova razkritja o nepotizmu in uslugah, okoli Bidenovega klana. Njegovi najbližji sorodniki so se namreč več desetletij okoriščali z njegovimi povezavami in skupaj z vodilnim kandidatom za demokratsko predsedniško nominacijo služili na račun ameriških davkoplačevalcev.

 

Nekdanji ameriški podpredsednik Joe Biden še naprej ostaja vodilni kandidat za demokratsko predsedniško nominacijo na ameriških predsedniških volitvah 2020, a z vso pozornostjo, ki jo je ponovno deležen, na dan prihajajo tudi nove informacije, kako je izrabljal svoj položaj v ameriškem senatu, da bi obogatel.

Po trditvah novinarja Philadelphia Inquirer Josepha N. DiStefana Bidna na njegovi politični poti že več desetletij spremlja nepotizem. V zameno za podporo določenim zakonom so njegovim kampanjam darovala različna podjetja, ki so od sprejetih sprememb zakonodaje imela korist.

Nepotizem
Zaradi Bidna pa naj bi ogromna posojila, ki jih kasneje ni bilo potrebno odplačati, dobil tudi njegov brat. Kakor poroča Breitbart, je bil Bidnov brat takrat star komaj 23 let, skupaj s poslovnim partnerjem pa je prejel več posojil iz bank v Pennsylvaniji, Marylandu in Delawaru in sicer za odprtje diskoteke sredi ničesar na poti iz Wilmingtona. Gre za posojila, ki niso bila nikoli odplačana.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine