23.9 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Nemška vlada kritična do utišanja Trumpa na socialnih omrežjih

Twitter je račun sedanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa trajno zaprl v petek, po napadu na Kapitol. Twitter je kot razlog zaprtja računa navedel nevarnost, da bi Trump ponovno spodbujal k nasilju. Nemška vlada se je danes kritično odzvala na zaprtje njegovega Twitter računa in poudarjajo, da je pravica do svobode mnenja, temeljna pravica.

Twitter je v petek ameriškega predsednika Donalda Trumpa trajno izključil iz njihove platforme, nato so mu sledila še preostala socialna omrežja, pri čemer je navedel “nevarnost nadaljnjega spodbujanja nasilja” po napadu na ameriški Kapitol s strani njegovih podpornikov. Trump je v odzivu prek novinarjev v Beli hiši v petek zvečer Twitterju očital, da je skoval zaroto z demokrati za utišanje njega samega in njegovih podpornikov.

Nemška kanclerka Angela Merkel glede na zadnje dogodke meni, da je ukinitev  Trumpovega Twitter računa s strani podjetja “problematična”, je dejal njen tiskovni predstavnik Steffen Seibert. Merklova poudarja, da so operaterji družbenih omrežij odgovorni, da politična komunikacija ni zastrupljena s sovraštvom in s spodbujanjem k nasilju, sovražne obravnave pa bi morale biti obravnavane pod posebnim drobnogledom.

“Svobodo izražanja kot temeljno pravico pa lahko omeji samo zakonodajalec in je ne morejo omejiti zahteve podjetij,” je še v imenu nemške kanclerke dejal Seibert. Poudaril je še, da je svoboda mnenja temeljna pravica “osnovnega pomena”, je poročal The Washington Post

Sara Rančigaj/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine