22.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Nemčiji do leta 2020 ne bo uspelo doseči cilja milijon električnih avtomobilov

Nemčiji do leta 2020 ne bo uspelo doseči zastavljenega cilja, da bi imeli na cestah en milijon električnih avtomobilov. Po ocenah vladnih svetovalcev bi lahko do leta 2020 dosegli približno polovico te številke, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. V začetku leta je bilo na nemških cestah 98.820 avtomobilov z električnim ali hibridnim pogonom.

Nemška Nacionalna platforma elektromobilnosti (NPE) razmere na nemških cestah opazuje že vse od leta 2010, ko je vladi tudi predlagala, da si za cilj zastavijo, da bodo v 10 letih na cestah imeli milijon električnih avtomobilov.

Vendar pa je sedaj jasno, da so bili ti cilji preveč optimistični. Nemška kanclerka Angela Merkel je že priznala, da je le malo možnosti, da bi uspeli uresničiti zastavljene cilje. Kljub temu pa je Merklova ta teden ostala optimistična. “Napredujemo,” je dejala.

Nacionalna platforma je naštela več razlogov, da cilji ne bodo doseženi, med drugim visoko ceno in manjše število razpoložljivih modelov takšnih avtomobilov. Prav tako v Nemčiji zaznavajo pomanjkljivo infrastrukturo in si želijo več polnilnih mest.

Zadnje novice

Sorodne vsebine