18.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Nekdanji ameriški predsednik Jimmy Carter svetuje demokratom, naj proti Trumpu ne sprožijo nezaupnice!

Nekdanji ameriški predsednik Jimmy Carter, sicer iz vrst demokratov, je za ameriški FOX povedal, da demokratom svetuje, naj ne poskušajo izreči nezaupnice aktualnemu predsedniku Donaldu Trumpu. “Menim, da bi to za demokrate predstavljalo napako,” je v intervjuju z novinarjem Neilom Cavuto izpostavil Carter.

Demokrati upajo, da bodo na vmesnih volitvah doživeli prevlado v Beli hiši, kar bi jim omogočilo uresničitev želje, da Trumpu izrečejo nezaupnico. Medtem pa številni želijo počakati, da posebni tožilec Robert Mueller zaključi svojo preiskavo glede domnevnega vmešavanja Rusije v Trumpovo kampanjo, pri čemer želijo dokazati, da je imel Kremelj vpliv na predsedniške volitve leta 2016.

Preberite več: Dokazi vsak dan razkrivajo, kako pokvarjena je bila Obamova administracija
Carter je na vprašanje, ali bi borzni trg doživel kolaps v primeru nezaupnice Trumpu, odgovoril, da meni, da ima predsednik manj vpliva na gospodarstvo, kot to trenutno sam razglaša. Po prepričanju Carterja naj bi se predsednik zavzemal za to, da se mu v času rasti pripiše zasluge, v času, ko pa pride do gospodarske krize, se želi izogniti odgovornosti. “Menim, da je sicer takšen trend v državi prisoten vse od naših začetkov,” poudarja Carter.

Ob tem je Carter pokritiziral Trumpov odziv ob smrti senatorja Johna McCaina. “Menim, da je predsednik Trump naredil napako, ko ob izreku sožalja McCainu ni priznal vloge, ki jo je ta imel pri služenju državi.” Ameriški mediji sicer poročajo, da se je Trump nedavno spoštljivo poklonil McCainu in naročil, da naj se njemu v čast zastave spustijo na pol droga.

H. M.

Zadnje novice

Sorodne vsebine