10.7 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Ne glede na negotovost z volilnimi izidi v ZDA Biden postavlja svoj kabinet: za državnega sekretarja postavlja človeka, ki zagovarja oborožene intervencije po svetu. Kaj na to rečejo levičarji?

Vse legalne glasovnice se še do konca niso uspele prešteti, ko je nekdanji podpredsednik Joe Biden že začel sestavljati svoj kabinet, prepričan, da je bodoči ameriški predsednik, zgolj zato, ker so ga kot takega okronali ameriški osrednji mediji. In kakor kaže, bo Biden gradil na odnosih s svetom, ki jih je ameriški predsednik Donald Trump potisnil na stran. Vračajo se jastrebi, vračajo se nove vojne.

 

Iz tabora nekdanjega ameriškega podpredsednika Joa Bidna so sporočili, da bo, nekoč ko naj bi na oblast prišel Biden, mesto državnega sekretarja (primerljivo z zunanjim ministrom) zasedel Antony Blinken. Gre za starega jastreba iz washingtonske močvare, ki je držal svečo vrsti ameriških vojnih intervencij po svetu v zadnjih dveh desetletjih.

Blinken se je rodil 16. aprila 1962 v judovski družini v New Yorku. Njegov oče Donald Blinken je bil uspešen investicijski bankir, ki je ustanovil združbo E.M. Warburg Pincus & Company, katere vrednost je trenutno vključno z vsem premoženjem ocenjena na 62 milijard dolarjev. Oče je bil med leti 1994 in 1998 tudi ameriški veleposlanik na Madžarskem. Družina Donalda Blinkna je po poreklu iz Kijeva, kar bi se lahko kasneje izkazalo za razlog, zakaj Antony tako silovito sovraži Rusijo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine