14.5 C
Ljubljana
sobota, 28 maja, 2022

Narobe svet! Županja nemškega mesta bi rada izrazila dobrodošlico ženi tajnega agenta Islamske države!

Županja nemškega mesta meni, da si žena tajnega agenta in pripadnika verske policije Islamske države zasluži drugo priložnost, kljub temu, da je jasno izražala podporo tej skrajni skupini, dokler je ta še žela uspehe. Omenjena ženska je sicer kot 15-letnica sprejela islam in kmalu zatem odpotovala v Sirijo, danes pa je stara 19 let in se želi vrniti v domovino, kjer pa ji grozi zaporna kazen od šestih mesecev do desetih let.

Leonora M. je kot 15-letna najstnica sprejela islam za svojo vero, že dva meseca kasneje pa se je pridružila skrajni teroristični skupini Islamska država in je odpotovala v Sirijo, kjer je postala žena borca Martina Lemkeja. Po tem, ko je bila aretirana, je izrazila obžalovanje, trdila pa je tudi, da je njen mož v okviru IS deloval le kot tehnik. Vse to se je izkazalo za laž, odkrili so, da je njen mož deloval v okviru verske policije in tajne službe IS, nekateri nemški mediji pa poročajo, da naj bi osebno sodeloval tudi v eksekucijah in obglavljenjih. “Na začetku, ko so imeli pod nadzorom velika mesta in smo imeli veliko denarja, je bilo vse v redu,” je Leonora povedala za medije, kasneje pa je zatrdila, da je večkrat skušala pobegniti, saj se v IS niso spoštovale ženske in njihove pravice. Leonora je zdaj stara 19 let in je mati dveh otrok, poroča Voice of Europe.

Županja njenega domačega mesta meni, da si dekle zasluži še eno priložnost
Županja njenega domačega mesta je izdala sporočilo, za katerega je izrazila prepričanje, da se z njim strinjajo mnogi: “Mislim, da si zasluži še eno možnost. Stara je le 19 let in ima dva majhna otroka.” Ni sicer jasno, kaj je storila Leonora, da bi si zaslužila še eno priložnost, saj je jasno izrazila podporo IS, ko je bila ta skupina še uspešna. Nemčija trenutno ne izvaja aktivnosti, da bi se Leonora lahko vrnila v svojo domovino, saj so diplomatski kontakti med Nemčijo in Sirijo prekinjeni, v primeru vrnitve pa ji tam grozi zaporna kazen od šestih mesecev do desetih let.

J. Ž./Nova24TV

Sorodne vsebine