6.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Nadškof Viganó, človek, ki je dvignil prah s pismi Donaldu Trumpu, tokrat poimensko razkril člane gejevskega lobija v Vatikanu ter katere tamkajšnje organizacije prejemajo Sorosov denar

Nekdanji nuncij v ZDA nadškof Carlo Maria Viganó je v najnovejšem odprtem pismu, ki ga je objavil portal Lifesite, objavil imena nekaterih najbolj znanih sodelavcev papeža Frančiška, ki sodelujejo v homoseksualnem lobiju. Ob tem je tudi razkril, katere organizacije prejemajo denar od Georgea Sorosa. Nekateri mediji so medtem objavili, koliko sredstev je Soros namenil za preprečitev nove zmage Donalda Trumpa na ameriških predsedniških volitvah.

 

Kot je zapisal Viganó, je sovražniku uspelo prodreti tudi v notranjost Cerkve, kjer je vzpostavil mrežo sokrivde ter prizanesljivosti, kar člane povezuje med seboj z izsiljevanjem, velikokrat na podlagi njihove spolne usmerjenosti. Kot je opozoril, se ob koncu časov pripravlja velik odpad v Cerkvi. Če je sinedrij ob Jezusovi smrti mislil, da je uničil sovražnika, je dandanašnji vatikanski zbor podobno prepričan, da lahko strmoglavo Cerkev tako, da jo proda protikrščanskim globalistom. »Zato moramo to, kar se danes dogaja, oceniti s nadnaravnim pogledom v luči bitke, ki jo svetovna elita vodi proti krščanski civilizaciji. Napad, ki se je sprva začel od zunaj na katoliški monolit, se je od drugega vatikanskega koncila dalje razvil v akcijo razširjene infiltracije s pomočjo globoke države v civilni družbi in globoke cerkve v verski sferi. Sovražniku je uspelo prodreti v notranjost države in Cerkve, da bi se povzpel na sam vrh, vzpostavil mrežo sokrivd in prizanesljivosti, ki z izsiljevanjem veže vse svoje člane, saj jih je izbral prav zaradi njihove pokvarljivost. Ni po naključju, da so pošteni uradniki sistematično ovirani, marginalizirani in predmet napadov,« je zapisal nadškof.

Razvpiti Venezuelec, ki je postal cerkveni diplomat – za njim pa državni sekretar Parolin

V svojem pismu je opozoril o nedavnem medijskem poročanju o finančnem škandalu v Vatikanu, ko je papež Frančišek odstranil z uradnih položajev Giovannija Angela Becciuja, ki je nosil neposredno odgovornost za to. Nasledil ga je venezuelski nadškof Edgar Peña Parra, ki pa je po Viganojevem mnenju kompromitiran, saj je sodeloval v izsiljevanju v še večji meri kot njegov predhodnik. Nadškof Parra je v rimsko kurijo prišel leta 2018, kljub svoji razvpitosti je postal vpliven član državnega tajništva. Kot razkriva nadškof Viganó, je bil nadškof Parra že pred svojim duhovniškim posvečenjem razkrit kot homoseksualec in bil enkrat celo izgnan iz semenišča. Vendar so ta podatek nato prikrili, Edgar Peña Parra pa je bil posvečen v duhovnika in celo poslan na papeško diplomatsko akademijo, kjer se šolajo bodoči cerkveni diplomati. Leta 1990, pet let po svojem duhovniškem posvečenju, pa je bil obtožen, da je zapeljeval dva mladoletna semeniščnika. Dve leti po tistem pa je na dan prišlo še eno šokantno razkritje: Edgar Peña Parra naj bi bil s še enim znanim venezuelskim duhovnikom vpleten v smrt dveh ljudi, ki naj bi bila sicer ubita z elektriko, vendar so njuni telesi našli goli in očitno tudi v stanju izvajanja homoseksualne prakse. Njegov tedanji ordinarij je njegovega kolega Severyno postavil za škofijskega kanclerja, s čimer je dobil moč, da je lahko uničeval obremenilne dokumente.


Kot v pismu razkriva nadškof Viganóm, je bil Edgar Peña Parra poleg nekaterih duhovnikov iz škofije Maracaibo s leta 2000 strani novinarja obtožen homoseksualnih praks. Omenjenega novinarja pa apostolski nuncij v Venezueli ni želel sprejeti, kljub temu pa je o spornem obnašanju kasnejšega nadškofa poročal Svetemu sedežu. Funkcijo apostolskega nuncija pa je v letih 2009-2013 v Venezueli opravljal nadškof Pietro Parolin, sedanji vatikanski državni tajnik in eden najbolj vplivnih ljudi na Svetem sedežu. Vsi nunciji v Venezueli so razpolagali z dokumenti, za katere so vedeli tudi na Svetem sedežu, kar pa ni preprečilo diplomatske kariere, ki jo je Edgar Peña Parra kronal s škofovskim posvečenjem. Kritje naj bi mu dajal kardinal iz Hondurasa Andrés Rodríguez Maradiaga, znan po finančnih škandalih, danes pa eden glavnih svetovalcev papeža Frančiška. Zadolžen pa naj bi bil za reformo rimske kurije.

Kako je Soros financiral »napredne katolike«

Nadškof Viganó pa ob tem opozarja na še eno dejstvo, namreč na to, kako je fundacija »Odprta družba« Georgea Sorosa aprila 2015 dvema »naprednima« katoliškima organizacijama (PICO in FPL) nakazala 650 tisoč ameriških dolarjev z namenom vplivanja na posamezne škofe, da bi javno podprli sporočila ekonomske in rasne pravičnosti z namenom ustvariti kritično množico škofov, ki bi bili v teh vprašanjih s papežem. »Kardinalu Maradiagi v odnosih s PICO tovrstno vmešavanje zgoraj omenjenega samozvanega filantropa v ameriško politiko ni bilo tuje v sokrivdi probergoglskega dela škofovstva,« je kritičen Viganó. Organizaciji sta bili izbrani, ker sodelujeta v dolgoročnih projektih, katerih namen je spremeniti »prioritete katoliške cerkve v ZDA«. V tem primeru se je kot velika priložnost pokazal obisk papeža v ZDA leta 2015, ob tem je Sorosova fundacija izrecno želela izkoristiti dobre odnose med PICO in honduraškim kardinalom Oscarjem Rodriguezom Maradiago, da papeža usmeri k temam socialne pravičnosti.

In kako je svojo kariero od začetka devetdesetih let dalje gradil Peña Parra? Od leta 1993 do 1997 je bil po diplomatski nalogi poslan v nuncijaturo v Keniji. Leta 1995 je dobil naziv monsinjor, leta 1999 je bil poslan v Ženevo kot član papeškega predstavništva pri Združenih narodih. Leta 2002 je bil imenovan za člana nuncijature v Hondurasu, leta 2006 pa je odšel v nuncijaturo v Mehiki. Leta 2011 je prejel škofovsko posvečenje in bil imenovan za nuncija v Pakistanu, nato pa leta 2015 v Mozambiku. Papež Frančišek ga je 15. oktobra 2018 na priporočilo kardinala Maradiage imenoval za namestnika v državnem sekretariatu. Po poročanju sodnikov Svetega sedeža je igral ključno vlogo v letih 2018 do 2019 pri več finančnih odločitvah, zaradi katerih je vatikanska blagajna izgubila več kot 100 milijonov evrov. Vatikanski državni tajnik Parolin pri tem nosi neposredno odgovornost, trdi nadškof Vigano.

Nekdanji nuncij v ZDA se tudi sprašuje, ali gre pri papeževih izjavah o homoseksualnih zvezah, kar so mnogi smatrali za »nesporazum« in »trganje iz konteksta«, tudi za vpliv velikega števila homoseksualnih prelatov, s katerimi se je obdal celo v svoji rezidenci v Domu sv. Marte, začenši s svojim osebnim tajnikom msgr. Fabianom Pedacchiom, ki je bil sicer odstavljen. Vsi ti škandali kažejo, da želi sedanji papež legitimirati LGBTQ ideologijo, a ne samo zato, da bi podprl globalistično agendo in porušil nespremenljiva načela katoliške morale, ampak tudi zato, da bi dekriminalizira zločine in zlorabe njegovih sodelavcev. Sprašuje se tudi, ali papeža morda ne izsiljujejo. »To bi razložilo motiv, zaradi katerega tisti, ki sedi na prestolu, besni s tako brezobzirnostjo proti Kristusovi Cerkvi, hkrati pa kaže največje spoštovanje do ljudi, ki so razvpito pokvarjeni, sprevrženi in skoraj vedno vpleteni v spolne in finančne škandale,« je odkrit Viganó. Meni tudi, da je papežev namen rušenje katoliške Cerkve, ki jo nadomešča z nekakšno človekoljubno in ekumensko nevladno organizacijo, ki je podrejena globalistični eliti. To seveda ne more biti obljubljeno »očiščenje« Vatikana, ki ga je ob začetku svojega pontifikata papež Frančišek tako pompozno napovedoval.

Zadnje novice

Sorodne vsebine