7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Na Nizozemskem zasegli 90.000 steklenic vodke, namenjenih v Severno Korejo

Nizozemski cariniki so v pristaniškem mestu Rotterdam zasegli 90.000 steklenic vodke, ki so bile kljub sankcijam domnevno namenjene v Severno Korejo, so danes sporočile pristojne oblasti. Prejemnik naj bi bil po pisanju nizozemskih medijev severnokorejski voditelj Kim Jong-un.

 

Odkritje ruskega alkohola na krovu kitajske tovorne ladje so razkrili na predvečer drugega vrha Kima z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom v Hanoju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nizozemski časnik AD je pisal, da je bila vodka namenjena Kimu in njegovim generalom. Nizozemski cariniki so sicer na Twitterji delili novico časnika, a niso potrdili, ali je bil prejemnik zaseženega alkohola Kim.

“To je neverjetna najdba, kot nekaj kar prebereš v trilerju,” je dejal tiskovni predstavnik carinikov Roul Velleman za AFP.

Steklenice, ki so bile zapakirane v 3000 škatel, so odkrili v petek v kontejnerju, ki so ga na kitajsko ladjo natovorili v Hamburgu. Skrite so bile pod trupom letala, ki so ga dvignili z žerjavom, da so se lahko dokopali do blaga, ki so ga zasegli v skladu z mednarodnimi sankcijami proti Severni Koreji.

Trenutno se še niso odločili, ali bodo steklenice vodke uničili ali prodali naprej.

Zadnje novice

Sorodne vsebine